Article image

Soupeř byl lepší, musíme to akceptovat, řekl Rada

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
3:1
MOL Cup, F st 9. 5. 2018, 20:15
Reportáž

Radost a zklamání bylo patrné na obou stranách finálových účastníků. Jak viděli trenéři Slavie Praha a Jablonce vzájemné finálové klání?

Velmi zklamaný byl po prohraném finále náš trenér Petr Rada. „Slavia bere všechno a my jsme poražení, odcházíme tedy smutní. Slavia vyhrála zaslouženě, byla hladovější,“ začal hodnocení zápasů náš kouč. „Přitom jsme do toho zápasu vstoupili dobře, jenže svou šanci Masopustem jsme neproměnili. Možná by se to pak vyvíjelo jinak. Potom jsme dostali branku, která Slavii dostala na koně, předcházela tomu zbytečná naše ztráta ve středu hřiště. Snažili jsme se a podařilo se nám vyrovnat po standardce Pernicou. Jenže jsme vzápětí z malého vápna inkasovali, a to byl asi rozhodující okamžik finále,“ hodnotil dále jablonecký lodivod. „Navíc jsme museli ještě před poločasem udělat vynucenou změnu, po zranění Masopusta, který podle lékařů nebude pro svalové zraněný už do konce sezony k dispozici. Slavia byla dál agresivní a do nějakých akcí nás moc nepouštěla. Žádnou vyloženou šanci jsme tam ani neměli. Zkoušeli jsme i hru na dva útočníky, ale inkasovali jsme na 1:3 a bylo definitivně rozhodnuto,“ shrnul finálové klání Rada.

Jablonec se nyní musí přeorientovat zpět na ligu, kde hodlá udržet pohárové pozice. „Na pohár musíme teď zapomenout, čekají nás tři poslední ligová kola a musíme se soustředit. Bude důležité, aby si hráči psychicky vyčistili hlavu. Naším cílem zůstává skončit co nejvýš a dostat se na pozice, které zajišťují poháry. První zápas, který nám k tomu může přispět je v neděli Karviná,“ zakončil trenér Rada.

Naopak otevřenou radost prožíval ze své první trofeje a vítězného finále kouč Pražanů Jindřich Trpišovský. „Začátek byl spíš boj, hřiště je tu opticky užší, Jablonec byl trochu pohyblivější. Pak jsme hráli výborně a korunovali tu snahu gólem. Svou nekoncentrovaností jsme nezachytili jeden z protiútoků a Jablonec se dostal do hry vyrovnáním. Naštěstí se nám podařilo odskočit do poločasu na 2:1. Za druhou půli Jablonec nevystřelil na bránu a z naší strany to byla poměrně trpělivá hra. V závěru se nám podařilo přidat rozdílový gól. Bylo to zajímavé utkání, bylo dobré, že padl brzo gól,“ těšilo kouče vítězného týmu, který cítil po zisku trofeje obrovskou úlevu. „Člověku se to honí hlavou ta představa, kolik lidí bychom mohli zklamat, ani jsme na to nechtěl pomyslet. Cítil jsem obrovskou odpovědnost proměnit to vše i za práci mých předchůdců a teď si to můžeme užít,“ zakončil Trpišovský své hodnocení už v promočeném tričku, když ho jeho svěřenci během tiskové konferenci polili nemalým vědrem vody.


Author Jan Bendl
Sdílet článek