Article image

Chce to více doplňovat, ví útočník Doležal

Team logo Team logo
FC Sellier & Bellot Vlašim FK Jablonec
0:0
Přátelská utkání, přát. so 11. 2. 2017, 14:00
Reportáž

Útočník Martin Doležal v pozápasovém rozhovoru po posledním přípravném duelu s Vlašimí, v kterém se na gól čekalo marně.

Poslední přípravný zápas před startem jara byl velmi rozdílný v prvním a druhém poločase.

Ano, v prvním poločase jako bychom si mysleli, že to půjde samo. Že Vlašim zvládneme asi levou zadní, ale oni na nás vletěli a dobře to vytlačovali. Z naší strany to bylo takové ve stoje, nikomu se nechtělo nabíhat za obranu.

Druhý poločas jsme to oživili a Vlašim už skoro k ničemu nepustili. Furt jsme do nich bušili, ale bohužel ta finální fáze nám ještě chybí. Nakonec jsme mohli prohrát penaltou, ale naštěstí to nedali a skončilo to 0:0. Ale jestli takhle budeme hrát v lize, tak budeme mít asi problémy.

Deset minut před koncem došlo v našem pokutovém území ke střetu a zranění brankáře Valeše. Viděl si detailně co se tam stalo?

Viděl jsem to jen z dálky. Někdo dával malou domů, asi to „Valda“ (Roman Valeš) mohl chytat do rukou, ale nebyl si asi úplně jistý. Pak už jsem viděl jen jak tam leželi. Vůbec jsem neviděl z dálky, že to má roztržené, snad bude v pořádku a bude to mít dobré.

V prvním poločase se hra nedařila podle představ. Na hrotu tě vysoké balony přelétávaly, nebylo to k vzteku?

No jo. Člověk se na tom hrotu musí bít, ale je to těžké. Jsem tam sám nebo jsme tam dva, je těžké z toho udělat pak nějakou šanci nebo závar. Chce to ještě více to doplňovat do šestnáctky soupeře, tak jako se nám to dařilo dnes v druhém poločase, to už tam šlo i něco do těla. Chce to tam dávat více centrů, střílet ze střední vzdálenosti, prostě jakkoliv ohrožovat bránu. Ono se to pak může jakkoliv odrazit a gól tam třeba spadne.

Je znát přechod zpět z přírodní na umělou trávu?

Na to bych dnešní první poločas ale nechtěl svádět, ikdyž to možné je. Nemyslím si ale, že by to bylo kvůli tomu. Celou přípravu jsme byli tady, pak na pár dní na přírodní trávě. Je to trochu něco jiného, když dá člověk trochu delší balon na umělce, tak už to nechytne. Nemyslím si, že bychom si na to museli nějak zpět zvykat, spíš jsme to dnes podcenili a mysleli jsme si, že to odehrajeme v suchém triku.

Za týden už nás čeká ostrý start na Slovácku. Dostanete se do té doby ještě na přírodní povrch?

Vůbec nevím, jestli budeme někam dojíždět. Nevím ani jak to vypadá třeba v Nymburce. Záleží, co vymyslí trenéři a vedení. Ale doufám, že ještě před zápasem na Slovácku se na přírodní trávu dostaneme.


Author Jan Bendl
Sdílet článek