Article image

Je pro nás pocta hrát finále, říká obránce Beneš

Team logo Team logo
FK Jablonec Örebro SK
2:0
Přátelská utkání, AtlC2 pá 3. 2. 2017, 20:45
Reportáž

S kapitánskou páskou vedl náš tým v druhém utkání Atlantic Cupu proti švédskému Örobro stoper Vít Beneš. On i jeho spoluhráči se těší na úterní finále turnaje.

Vzadu jste proti švédskému Örebru udrželi nulu.

Nás obránce to určitě potěší, když tým udrží čisté konto. Je to ale práce celého týmu, nejen obrany ale všech hráčů.

Jaký byl páteční soupeř, dal by se přirovnat k nějakému zápasu v české lize?

Zápasové tempo bylo určitě výborné, byly tam střídavé akce nahoru dolů. Jen jsme v některých fázích zápasu měli zachovat klidnou hlavu a ty herní situace vyřešit lépe. Pak to mohlo dopadnout i s lepším koncem a ne že jsme druhý gól dali až v závěrečných minutách. Tempo zápasu bych přirovnal k nějakým lepším ligovým utkáním u nás.

Soupeř byl hodně agresivní v soubojích, svědčí o tom i počet žlutých karet na jeho straně. Vyhovuje ti takový styl?

Už od nějaké druhé minuty dávali najevo, že to je agresivní tým, zajížděli do toho i zbytečně komunikovali. Asi jsou pro mě tyhle zápasy ideální, ten styl je agresivnější. Byť některé postavy z jejich týmu na to moc nevypadají, zajížděli do toho pěkně. Všiml jsem si, že někteří měli i individuální kvality.

Sám ses ve druhém poločase hodně snažil zapojovat do ofenzivy, láká tě to hodně?

Už delší dobu mě to nějak táhne dopředu. Třeba když se v mém prostoru vybojuje balon, nebo jim to sám vypíchnu. Pro soupeře je to pak celkem nepříjemné, když na ně vyběhne i jeden obránce navíc. Může to být pro soupeře zmatek a rázem má o starost víc. Dneska se tohle nepovedlo zakončit nějakou kloudnou střelou nebo zakončením, ale doufám, že to přijde v jiných zápasech třeba i s nějakou odměnou.

V pátek jsi vedl tým na hřišti jako kapitán.

Cením si toho. Nastoupil jsem od začátku, ještě jako kapitán, navíc vítězný zápas. Ta radost tam je hodně veliká.

Na Atlantic Cupu jsi osobně už třetí rok. Jaké je tvé srovnání turnaje?

Tenhle ročník je asi nejtěžší vzhledem k soupeřům. Šachtar jsme zvládli na penalty, to nás posílilo. Dnešní zápas nás zase posunul o trochu dál, byť Örebro podle mě moc lidi neznají, ale určitou kvalitu mají. Ten zápas jsme zvládli a o to je to cennější.

Vyhráli jsme svou turnajovou skupinu a zahrajeme si finále. Těšíte se?

Je to prestižní turnaj, loni tady hrál Zenit Petrohrad, letos Šachtar Doněck. Turnaj Atlantic Cup je minimálně v Evropě pojem. Pro nás je to taková pocta, že to finále můžeme odehrát a třeba i vyhrát.

Jak jsi jinak spokojen s průběhem portugalského soustředění?

Jsem spokojený. Výsledkově můžeme být také spokojeni. Zázemí tu máme fantastické, veškerý servis od snídaně až po večeři funguje na top kvalitě. Tréninkové jednotky jsou výživné, takže se soustředěním panuje po všech stránkách maximální spokojenost.


Author Jan Bendl
Sdílet článek