Article image

Dalším soupeřem švédské Örebro SK

Team logo Team logo
FK Jablonec Örebro SK
2:0
Přátelská utkání, AtlC2 pá 3. 2. 2017, 20:45
Reportáž

V druhém utkání základní skupiny portugalského Atlantic Cupu narazí výběr trenéra Kluckého na devátý tým švédské fotbalové ligy Örebro SK.

Jablonečtí pamětníci si švédský fotbalový klub z Örebra jistě vybaví ze vzájemného pohárového utkání. Věřte nevěřte, letos v létě tomu bude už rovných dvacet let od vzájemného střetnutí v rámci tehdejšího Poháru UEFA v sezoně 1997/98. Jablonec tehdy jako naprostý evropský nováček se probil prvním předkolem ve dvojzápase přes Karabach jednoznačným skore 8:0. V dalším předkole narazil právě na švédské Örebro, na jablonecké Střelnici se zrodila remíza 1:1 a v odvetě branka nepadla. Ikdyž byl tehdy Kotrbův Jablonec jediné brance velmi blízko, musel nakonec zkousnout na severu Evropy vyřazení, o očích některých hráčů byly k vidění i slzy. Švédský tým v dalším kole následně vypadl ruským Volgogradem.

Fotky ze vzájemného pohárového utkání z roku 1997

Nyní téměř po dvaceti letech se oba kluby potkávají na portugalském Atlantic Cupu. Náš severský soupeř v posledních dvou sezonách obsadil vždy devátou příčku. Ve Švédsku se hraje celý ročník vždy od jara do podzimu, nový sezona zde startuje na začátku dubna. Mezi nejzkušenější hráče kádru současného trenéra Axéna patří obránce Almebäck se zkušenostmi z belgických Brugg či dánských týmů Bröndby a Esbjergu.

Oba kluby mají už své úvodní vystoupení na portugalském turnaji za sebou. Jablonec vybojoval dva body za remízu i úspěšný penaltový rozstřel proti jasnému favoritovi turnaje Šachtaru Doněck. Örebro ve stejný den ve večerním duelu porazilo dánský Aalborg brankou Lundberga čtyři minuty před koncem 1:0.


Utkání začíná v pátek 3. února od 20:45 hodin SEČ na Estádio Bela Vista

Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport od 20:40 hodin SEČ!

Web turnaje: www.theatlanticcup.com


Author Jan Bendl
Sdílet článek