Article image

Na závěr skupiny remíza 1:1 s Mladou Boleslaví

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:1
Přátelská utkání, TsLiga st 25. 1. 2017, 11:00
Reportáž

Jablonečtí dnes v posledním duelu základní skupiny B zimní Tipsport ligy remizovali s domácím týmem Mladé Boleslavi 1:1. Za Jablonec si připsal první start i branku nováček Jaroslav Zelený.

V posledním utkání základní skupiny Tipsport ligy potřeboval Jablonec k vítězství ve skupině porazit domácí ligový výběr Mladé Boleslavi. Vyrovnané utkání nakonec skončilo remízou 1:1, ikdyž našim fotbalistům v závěru nebyl uznán zřejmě regulérní gól, který by jej posunul do finálové čtyřky největšího zimního turnaje hraného v Čechách.

V úvodu zápasu nevyužili slibné příležitosti Beneš a Diviš. Na domácí straně se dvakrát dostal k zakončení velikán Magera, ani jednou ale nezamířil přesně mezi tyče. Jablonec měl náznaky, ale gólově se urodilo až před půlhodinou hry. Čerstvý premiant v jabloneckém dresu Zelený se pokoušel na své levé straně projít do pokutového území, míč se k němu vrátil a následný jeho střelecký pokus pravou nohou se i s přispěním teče snesl obloučkem k tyči boleslavské branky! V závěru první půle vymyslel Trávník šikovnou přihrávku za obranu pro Doležala, ten ale ve vyložené šanci přestřelil.

O pauze oba týmy prostřídaly své sestavy. Boleslavští ale sedm minut po změně stran stihli srovnat. Až příliš prostoru dostal na středu šestnáctky útočník Chramosta a utaženou střelou k tyči nedal Valešovi šanci. Půl hodiny před koncem zápasu Valeš vyrazil střelu domácích, na druhé straně se centrovaný balon z kopaček Mehanoviće otřel o boleslavské břevno.

V 68. minutě se do šance řítil střídající Končal, zkusil přelobovat boleslavského gólmana, míč se ale snesl vedle domácí branky. Minutu před koncem řádné hrací doby hlavičkoval na branku Beneš, míč se zřejmě dostal celým objemem už za branku, ale rozhodčí byli jiného názoru. I proto utkání nakonec skončilo smírnou remízou 1:1.

Všechna utkání, která tu hrajeme nás dobře připraví na ligu. Ani dnes s Boleslaví to nebylo jednoduché, mohl vyhrát každý z týmů. Bylo to vyrovnané utkání. My jsme nechali zahrát všechny hráče, takže jsme spokojeni,“ hlásil po skončení zápasu kouč Klucký. Ten sice ještě litoval čerstvého odchodu útočníka Tecla, ale snaží se koukat dál. „Na jeho post jsme udělali Jardu Diviše, který by měl hrát z pravé strany na lajně. Je škoda že Standa Tecl odešel, ale snad šel za lepším. Nikdo mu nemůžeme bránit,“ prohodil na adresu dnešní změny v kádru. Příslibem byl ale první start mladíka Jaroslava Zeleného, který se předvedl v dobrém světle. „Přišel na levou stranu, může hrát obránce i záložníka. Objevil se dnes v prvním utkání za nás a hned se mu povedlo vstřelit branku, takže z jeho strany to byl velmi dobrý úvod,“ pochválil nováčka kouč.

Jablonečtí se díky dnešnímu výsledku do finálové čtyřky turnaje z druhého místa ve skupině neprobojovali. O konečné umístění je ale ještě čeká poslední zápas - tuto sobotu 28. ledna od 14 hodin na UMT v pražském Vyšehradě proti Hradci Králové.


Author Jan Bendl
Sdílet článek