Article image

První nula v sezoně přišla proti Slavii

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:0
ePojisteni.cz liga, 12. kolo ne 30. 10. 2016, 15:00
Reportáž

Nejenže jsme v neděli připravili Slavii o sérii vítězných zápasů, ale opět jsme dokázali zlomit jednu nepříznivou sérii našeho týmu. Poprvé v sezoně jsme udrželi čisté konto.

Od začátku soutěžního ročníku 2016/2017 se nám nedařilo v defenzivě a v každém utkání jsme minimálně jednu branku dostali. S inkasovanými 21 góly v lize jsme na tom téměř nejhůř z celé ligy. Takovou bilanci nepamatuje ani náš trenér brankářů Michal Špit. „Nepamatuji takový začátek sezony, z pohledu toho, kolik jsme dostali gólů. To číslo je opravdu vysoké a branek jsme obdrželi hodně. Ale defenziva je práce celého mužstva, není to jen brankář nebo obranná čtyřka před ním. My jsme špatně bránili jako tým,“ říká Michal Špit.

Trenér Zdeněk Klucký udělal změny ve složení obrany už na utkání v Příbrami, kdy jsme nastoupili ve složení Masopust, Hübschman, Hybš a Hanousek. Domácí duel se Slavií přinesl jen výměnu Kubisty za Hybše na pozici středního obránce a Hanousek se naopak posunul na levý kraj zálohy. Dobrá práce celého týmu pak znamenala minimum ohrožení naší branky ze strany Slavie. „Post stopera Tomáši Hübschmanovi momentálně sedí trošku víc než defenzivní štít. Osobně si myslím, že nám pomohlo přeskupení obrany, byť ta změna je vynucená, protože máme zraněné stopery Kyselu i Beneše s Pernicou,“ konstatoval trenér brankářů Špit. „Tomáš se toho zhostil dobře už v Příbrami a především teď se Slavií. Je nutno zdůraznit, že jeho post zase velice dobře zastoupil Petr Jiráček, který se ještě navíc dostával do zakončení,“ dodal Špit.

Člen Klubu ligových brankářů za více jak sto vychytaných nul Michal Špit čisté konto se Slavií uvítal. „Ono se sice říká, že hlavní jsou tři body, ale podle mě to úplně pravda není. Jen to, že vyhraješ například 2:0 je pro kabinu pozitivní také v tom ujištění, že je obrana pevná. My inkasovali zhruba dvě branky na zápas v průměru, což je hodně. Jsem rád, že se nám to teď povedlo a celý tým včetně obranné čtyřky i Vlasty Hrubého by mohl mít větší sebevědomí,“ míní bývalý gólman Jablonce.

Pro Vlastimila Hrubého byla vychytaná nula proti Slavii Praha již 25. v ligové kariéře. Nejvíce jich zaznamenal v sezoně 2014/2015, kdy neinkasoval ve 13 zápasech ligy. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek