Article image

Doležal: Trenér nám nalévá sebevědomí

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:0
ePojisteni.cz liga, 12. kolo ne 30. 10. 2016, 15:00
Reportáž

Útočník Martin Doležal se statečně rval s obranou Slavie Praha a dostal se do několika šancí. Zisk jednoho bodu je pro našeho útočníka trochu zklamáním.

Martine, není bod z dnešního utkání po tolika šancích málo?

To určitě. Dneska jsme chtěli potvrdit body z posledního zápasu v Příbrami a je škoda, že z těch několika dobrých šancí máme pouze jeden. Co si budeme nalhávat, Slavia je silný soupeř, ale tři body by nám slušely po tom průběhu víc.

Jak jsi viděl zápas?

První půle byla trochu opatrnější, ale ve druhé půli jsme byli aktivnější ve hře dopředu a přišly šance. Hrálo se nahoru dolů, ale byli jsme lepší a škoda těch zahozených šancí. Nám se hrálo dobře i proto, že nás fanoušci hodně povzbuzovali.

Co ti chybělo po přihrávce Masopusta, kdy ses dostal do vyložené šance?

Hlavně síla… Měl jsem balon trošku za sebou, tak jsem chtěl zkusit brankáře prostřelit, ale šlo to od něho vedle. Ještě Vojta Kubista tam měl hlavičku, Mehy (Mehanović) měl šanci, Pišta to ve vyložené šanci netrefil, škoda. Golman Slavii dneska vychytal bod.

Co se změnilo ve druhém poločase, že jste Slavii zatlačili?

Dobře jsme se posouvali a odskakovali jsme si od hráčů. Také jsme si dávali balon víc do stran a poté přicházely centry. Pak v tom vápně je to už loterie. Může se míč odrazit, a čím víc balonů tam bude, tím víc tam bude i těch závarů a tím pádem i víc šancí.

Přehráli jste Slavii, která šestkrát za sebou neprohrála a patří mezi favority na titul. Zvedli jste si po dnešním zápase sebevědomí?

Já si myslím, že naše sebevědomí se zvedlo v zápase s Příbramí. Trénujeme hodně s balonem a dneska se nám to vyplatilo. Teď jen doufám, že navážeme na dnešní výkon a nějaké body uhrajeme.

Můžeš prozradit, co se za těch čtrnáct dní pod novým trenérem změnilo?

Těžko říct, ale trenér nám nalévá sebevědomí a povzbuzuje nás. Říká nám, že jsme dobří fotbalisté a ať víc hrajeme na balonu. To jsme změnili a začíná to fungovat a doufám, že to tak bude pokračovat.

Po celý zápas jsi sváděl tvrdé souboje se slávistickou stoperskou dvojicí a hlavně s Ngadjuiem. Bylo to pro tebe hodně těžké?

Určitě, bylo to těžký. Ngadjui je hodně silný, ale ani jeden z nás nehrál zákeřně. Prostě jsme si to rozdali na férovku…


Author Redakce
Sdílet článek