Article image

K vítězství jsme měli blíž, hodnotil Klucký

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:0
ePojisteni.cz liga, 12. kolo ne 30. 10. 2016, 15:00
Reportáž

Jaroslav Šilhavý a Zdeněk Klucký hodnotili nedělní utkání Slavie v Jablonci, v kterém se diváci branky nedočkali.

Pražská Slavia přišla v Jablonci o svou šňůru šesti výher v řadě, kouč Jaroslav Šilhavý po remíze na Střelnici hodnotil zápas následovně. „Musím především složit poklonu soupeři, Jablonec hrál výborně celý zápas. Dřeli, makali, vytvořili si gólové šance, které zaplať pánbůh vychytal náš gólman nebo to pokazili sami hráči Jablonce. Dneska nám to ukázalo, že ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být. Je to možná i dobře, že se to ukázalo. Nakonec jsme získali bod u silného protivníka a bereme ho jako plusový. Chyběli nám siloví hráči, kteří by byli dnes asi platní. Soupeř měl víc gólových šancí než my,“ uznal kouč protivníka.

Jablonecký lodivod Zdeněk Klucký měl ze zápasu dobrý pocit, k větší spokojenosti mu scházelo jen lepší zakončení při vytvořených šancích svých svěřenců. „Slavie šestkrát neprohrála, má silné mužstvo, které by v klidu mohla rozdělit na dvě vyrovnané jedenáctky. My jsme nastoupili se čtrnácti hráči, velikost i kvalita kádru obou týmů se nedá srovnávat. Připravili jsme se na ně, chtěli jsme hrát ze zabezpečeného obrany na protiútoky. Zejména v závěru se nám ty kontry dařily nejvíce, ale nepodařilo se nám ani jeden proměnit v gól, i proto se diváci v utkání branky nedočkali. Měli jsme víc šancí, mohli jsme i vyhrát. Jsme rádi, že jsme Slavii dokázali udržet v určité vzdálenosti od naší branky,“ byl spokojený jablonecký kouč.

„Toto mužstvo dostávalo laciné branky, obrana je celá předělaná. Tomáš Hübschman hraje na stoperu a řekl bych že celkem ožil, to samé Vojta Kubista. Ze hry nám vypadli tři stopeři, museli jsme nějak zaimprovizovat. Dneska jsme to složení použili znova, podobně jako v Příbrami,“ řekl Klucký po prvním utkání sezony, v kterém Jablonec neinkasoval.

Hráči si pochvalovali po zápase nové tréninky i zlepšené sebevědomí. „Oni možná trénovali dřív trochu jinak. Ten týdenní mikrocyklus je třeba jiný. My se hlavně snažíme nalívat hráčům sebevědomí. Je to sport, ale to že prohrajete, není na světě to nejdůležitější. Ze zkušeností z předchozích svých ligových štací pracujeme na tréninku hodně s balonem,“ prozradil ke změnám kouč Jablonce a dál reagoval otázku ke své prozatímní štaci na ligové lavičce Jablonce. „Jsem tady na brigádě. Nechci vůbec spekulovat, do kdy tu budu,“ reagoval na dotaz novinářů Klucký.


Author Jan Bendl
Sdílet článek