Article image

Starší dorost porazil doma Žižkov 1:0

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
1:0
Česká dorostenecká liga, 10. kolo so 15. 10. 2016, 10:00
Reportáž

V utkání 10. kola České ligy narazil starší dorost FK Jablonec na Viktorii Žižkov. O výsledku vyrovnaného utkání rozhodla jediná branka v síti hostí z kopačky Smíška pět minut před poločasem.

První nebezpečná akce se zrodila v 17. minutě, kdy Schön přešel na levé straně přes několik soupeřů a nacentroval míč před branku, kde na zadní tyč volný Kováčik míč hlavou jen těsně nezasáhl. Ve 20. minutě Schön opět zleva poslal další centr před branku a Kováčik tentokrát míč hlavou zasáhl, ale mířil nad branku. V 36. minutě stejná dvojice byla u závěru další akce. Nejprve Schön střílel ze středu vápna a gólman Řemínek míč odrazil pouze ke Kováčikovi, jemuž Řemínek dalším zákrokem srazil míč na roh. Ve 40. minutě se Jablonec ujal vedení brankou Smíška, jehož mírně tečovaná střela po zemi skončila u pravé tyče v síti. Ve 42. minutě přišla první velká šance žižkovských. Z pravého úhlu poslal Uher prudkou ránu těsně nad branku.

Ve druhém poločase v 48. minutě mířil Schön sám zleva na branku soupeře, ale brankář hostí mu jeho střelu vyrazil. V 57. minutě domácí chybovali a umožnili tak hostům dostat se do šance, kterou zakončili střelou těsně vedle pravé tyče. V 78. minutě mohl zvýšit vedení Jablonce Mička, ale míč z jeho hlavy po rohu Jelínka z levé strany namířil do pravé tyče branky Žižkova. Vyrovnání hostům mohl zařídit šest minut před koncem Begovič, který však sám před Klementem neuspěl. Jablonecký gólman jeho střelu vystihl a míč vyrazil.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek