Article image

Věřím, že se zvedneme, řekl po utkání s Brnem Luboš Šrejma

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
1:2
ePojisteni.cz liga, 10. kolo so 15. 10. 2016, 17:00
Reportáž

Pokud se podle jablonecké legendy vyvarují hráči zbytečných chyb, má náš celek na lepší výkony i výsledky.

Luboši, pohled na mužstvo Jablonce v dnešním zápase a na postavení v tabulce je hodně smutný, že?

Dnešní utkání vidím tak, že Brno tady nebylo špatným týmem, ale na druhé straně musím říct, že to bylo mužstvo, které bychom měli porazit. Jenže my dostáváme hrozné branky v úvodech poločasů. Zvláště ta v druhé půli, to byla vteřinová záležitost, kdy jsme dostali deset vteřin po vstupu na plac gól. I ten v prvním poločase jsme dostali asi v páté nebo v šesté minutě.

Čemu to jako bývalý hráč a asistent trenéra přičítáš? Je to nesoustředěností, nebo čím?

Ten gól, který jsme dostali asi v desáté vteřině, tak to je snad rekord naší ligy. Tvrdím, že to je ohromnou nepozorností a nesoustředěností a není to jen u obrany. Základ toho začíná v celkovém bránění, že tam vůbec dovolíme, aby šel hráč dvakrát sám na brankáře a pokaždé to proměnil. Hráči i trenéři by se měli na tohle zaměřit, aby k tomu vůbec nedocházelo.

Jak jsi jinak viděl průběh zápasu?

V první půli měli hosté asi o jednu šanci víc, ale byl to celkem vyrovnaný zápas. Ve druhé půli jsme to po obdržené brance začali honit, ale k tomu vůbec nemuselo dojít. Celkově to byl bojovný zápas, hraný ve vysokém nasazení nejen z naší strany. Škoda jen, že tam v závěru Vojta Kubista a Wágner spálili obrovské šance.

Který z našich hráčů snesl měřítka?

Výborný byl bojovník Doležal, který dal i branku. Chodil si pro balony a spoustu jich vybojoval. Jinak na mužstvu byla vidět nervozita a taková ta křečovitost.

Kde vidíš v současné době největší problémy?

Za prvé dostáváme hodně gólů, na to se musí trenér zaměřit. Vždyť my patříme v tabulce mezi mužstva s největším množstvím obdržených branek. Další bolest je proměňování šancí a já to vidím tak, že největší problém je v tom, že nám chybí hráč, který by tam dal finální přihrávku. A když jsme se v závěru dostali do velkého tlaku a do šancí, tak tam byla taková ta uspěchanost v koncovce.

Nebudeme si zastírat, že se mužstvo dostalo do krize.

Co si budeme namlouvat, proti Brnu jsme pro klid potřebovali vyhrát. Teď máme před sebou samé silné soupeře. Začínáme ještě s Příbramí, dále ale budeme hrát se Slávií, v Plzní a derby s Libercem. Úspěch ve fotbale je založený na bojovnosti, nasazení, vyvarování se zbytečných chyb a hlavně je nutné proměňovat šance. Věřím, že se s tím kluci poperou.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek