Article image

Spolu s fanoušky to zlomíme, věřil po utkání Tecl

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
1:2
ePojisteni.cz liga, 10. kolo so 15. 10. 2016, 17:00
Reportáž

Očividně zklamaný přišel mezi novináře po utkání útočník Stanislav Tecl, který už v tu chvíli znal i verdikt vedení klubu o odvolání trenéra Frťaly.

Jak dnešní prohru vidíš?

Nevím, co na to říct, hrozně těžko se mi to hodnotí. Devět zápasů jsme nebyli schopni vyhrát. To je strašný, ale tohle jsem ještě nezažil, že by se ten tým takhle topil. A nejhorší je to, že jsme zlomili vaz trenérovi, kterej na tom hřišti za nás hrát nemůže.

Jak bys zhodnotil výkon týmu?

To musí hodnotit někdo jinej. Ty naše výkony, to je furt dokola. Pořád si něco říkáme, ale na hřišti to je furt stejný. Takže se mi to hrozně těžce hodnotí a nevím, co bych vám k tomu řekl….

Dnešní zápas byl hodně nevydařený.

Ono bylo nevydařených i těch osm předcházejících zápasů.

Vedení oznámilo odvolání trenéra a sportovního ředitele. Co na to říkáte?

Teď jsme se to dozvěděli v kabině a je to tak. Tomuhle jsme pomohli i my svými nepřesvědčivými výkony.

Na jaře se mužstvu pod trenérem Frťalou docela dařilo a vypadalo to, že v tom budete pokračovat. Proč tomu tak nebylo?

Hlavně si myslím, že jsme nedostávali tak laciné góly jako teď. Myslím si, že i dneska Brno nebylo lepší než my, ale opět jsme dostali dva zbytečné góly a je to furt to stejný. Hrozně lacino dostáváme góly a na druhou stranu je těžce dáváme. Takže je to všechno špatně.

Ty góly v úvodech první a druhé půle pramenily z nějaké nesoustředěnosti, nebo čím to je?

Myslím, že to není tím, že jsme se nekoncentrovali. V té naší situaci v jaké jsme, na to není ani pomyšlení. Abych vám řekl pravdu, tak já tu příčinu sám nevím a je to hrozně zarážející.

Ty ses po utkání vydal ke skupině nespokojených fanoušků. Co se tam dělo?

Fanoušci byli nespokojení, ale já se jim nedivím a mají na to právo. Myslím si, že je správný tam jít a tu jejich kritiku umět přijmout. Nic jiného si nezasloužíme. Ani mě nenapadlo, že bych tam nešel. Vidím to tak, že když jsme nepředvedli nic na hřišti, tak je třeba se tomu postavit čelem. Pro nás je hrozně důležité, aby nás fanoušci podporovali. To se jinak hraje, když fandí, než když nám od dvacáté minuty nadávají. Jsme tady všichni za jeden klub. Vím, že je to pro ně teďka těžký, ale my potřebujeme každého fanouška, který nás podpoří. Já doufám, že to společně zvedneme.

Co by vám v současné situaci mohlo pomoci vybřednout z téhle krize?

Asi nějaké ubojované, upachtěné vítězství, od kterého bychom se potřebovali odrazit. Z toho našeho týdenního tréninku mám vždycky dobrý pocit, podle tréninku to mužstvo vypadá dobře. Ale nikdy to nedokážeme prodat v zápase. Takže by možná bylo lepší, aby to bylo naopak. Kdybychom se v tréninku kopali za uši a v tom zápase to vždycky nějak zvládli. Bohužel se nám nedaří přenést to z tréninku na zápas.

Rozloučil se s vámi trenér Frťala?

Zatím ne. Zítra (v neděli) máme trénink, takže to proběhne asi tam.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek