Article image

Starší dorost přivezl tři body od Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Česká dorostenecká liga, 9. kolo ne 9. 10. 2016, 10:00
Reportáž

Cenného vítězství dosáhl starší dorost FK Jablonec v neděli v Praze v zápase 9. kola České ligy s Bohemians 1905 výsledkem 2:1 (2:0), když obě branky jabloneckých padly už v první dvacetiminutovce. Pokud by Jablonec využil jednu nebo dvě další šance, mohl být průběh zápasu o poznání klidnější, než pak skutečně byl. Velkou zásluhu na výsledku měl svými zákroky brankář hostí Richter.

Skóre otevřel už v 11. minutě Kováčik, kterého mezi domácí obranu vysunul Jelínek a Kováčík obloukem do pravého růžku poslal míč do sítě. V 15. minutě se Bohemka dostala do přečíslení, které zakončil Novotný tečovanou střelou vedle branky. V další minutě stejný hráč opět vystřelil, ale Richter mu míč odrazil. V 17. minutě se v šanci po přihrávce Kozáka ocitl Kováčik, ale brankář Fiala mu šanci zmařil. V 19. minutě pronikl Schön levou stranou do vápna až k brankové čáře, odkud poslal míč před branku. Gólman míč sice chytil, ale z jeho rozehry o něj spoluhráči přišli. Míč se tak dostal k Jelínkovi, který z dálky zvýšil na 2:0 pro Jablonec. Ve 26. minutě našel Kozák z levé strany ve vápně Landfelda, jehož pokus brankář srazil na roh. V 33. minutě Richter zneškodnil nebezpečnou střelu z vápna z hlavy Nátra. V 35. minutě míč po odraženém trestném kopu Jelínka zprava vystřelil Schön a brankář míč lapil. Založil protiútok, na jehož konci střelu Hlináka Richter reflexivně nohou odrazil. V 37. minutě Schön opět pronikl levou stranou k brankové čáře, ve vápně našel volného Landfelda, jehož slabou střelu Fiala chytil. V 39. minutě se znovu vyznamenal Richter, který míč letící z kopačky Hlináka rukou vytěsnil na roh. A ve 41. minutě prudká střela Novotného branku přeletěla.

Po obrátce prakticky z rozehrávky Kováčik vysunul vpravo Haitla, který centrem ve vápně našel Schöna, jehož střela mířila bohužel nad branku. Domácí ve snaze zvrátit výsledek vyvinuli značný tlak na branku hostí, který vyvrcholil kontaktním gólem Hlináka v 61. minutě. Tomu předcházelo několik velkých šancí Bohemky, při kterých se minimálně čtyřikrát vyznamenal brankář Richter, když i ty nevyloženější příležitosti soupeřů dokázal zmařit. Jablonci se v té době podařila jen jediná akce Jelínka a Schöna, kterou zakončoval Landfeld střelou po zemi těsně za levou tyč. Další možnost navýšit náskok měl Jablonec v 78. minutě, ale Kováčik z úniku mířil také vedle. V 87. minutě se domácí dostali znovu do vyložené šance, ale to by nebyl Richter, který opět skvělým zákrokem zabránil míči v cestě do sítě.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek