Article image

Pohárové úterý proti Královu Dvoru

Team logo Team logo
FK Králův Dvůr FK Jablonec
2:1
MOL Cup, 3. kolo út 11. 10. 2016, 16:00
Reportáž

V reprezentační pauze odehrají naši fotbalisté pohárový zápas 3. kola MOL Cupu na půdě třetiligového Králova Dvora.

Jablonec se vydá bojovat na půdu Králova Dvoru, do bezmála sedmitisícové obce poblíž Berouna. Tamní fotbalový klub píše svou historii od roku 1914 a poslední léta patří mezi tradiční účastníky třetiligové soutěže. V aktuální tabulce ČFL patří „Cábelíkům“, jak se týmu ze středočeského kraje přezdívá, výborná druhá příčka. Královedvorští jsou při chuti, poslední čtyři mají stoprocentní bilanci, inkasovali v nich jen jedinou branku a hned dvanáctkrát skórovali. O víkendu doma porazili jednoznačným výsledkem 3:0 Písek a na vedoucí Jirny ztrácí jen jediný bod.

Králův Dvůr už ve své historii zaskočil i nejednoho ligového favorita. V roce 2012 slavně vyřadili nedalekou Příbram. Vloni byli Cábelíci blízko historickému úspěchu, na svém stadionu hostili pražskou Spartu, nad kterou senzačně vedli až do 90. minuty 1:0, jenže pak Petr Jiráček ve službách Sparty Praha srovnal a Pražané byli šťastnější při závěrečných pokutových kopech. Že to místním fotbalistům v pohárových zápasech jde, o tom se letos přesvědčili už i ligové Teplice. Ve 2. kole MOL Cupu porazili 1:0 favorizovaného prvoligistu, v útrobách stadionu se tísnilo přes 500 diváků. I proto se musí mít náš tým před úterním pohárovým duelem na pozoru. "Naším cílem je jednoznačně postup do dalšího kola poháru. Králův Dvůr má svou kvalitu, to potvrdil ve druhém kole poháru, kdy vyřadil Teplice. V minulé sezoně naopak trápil Spartu. Navíc v současné chvíli je na druhém místě tabulky třetí ligy," říká k našemu úternímu soupeři trenér Zdenko Frťala.

Jablonec už v letošní pohárové soutěži jednoho soupeře z ČFL vyřadil, v srpnu si přivezl poklidný postup při vítězství 4:1 ze hřiště Jiskry Domažlice. Úspěšnější z úterního klání postoupí do 4. kola MOL Cupu.


Utkání začíná v úterý 11. října od 16 hodin v APOKORK Areně v Králově Dvoře.


Author Jan Bendl
Sdílet článek