Article image

Juniorka porazila Jihlavu gólem Palatického

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
1:0
Juniorská liga, 7. kolo po 19. 9. 2016, 15:00
Reportáž

Jediná branka Milana Palatického rozhodla v Břízkách pondělní duel 7. kola Juniorské ligy mezi celky Jablonce a Vysočiny Jihlava.

Jablonecká juniorka se v týdnu musela vypořádat s odchodem kouče Pavla Drska, který využil nabídky pražské Dukly. Ale i pod vedením trenéra Davida Bredy se jablonečtí mladíci radovali z dalších tří domácích bodů.

Severočechům proti Jihlavě vypomáhala trojice ligistů Valeš, Mehanović, Wágner. Na první příležitost se v Břízkách čekalo do 22. minuty, to na levé straně předvedl skvělý únik ve sprintu Díl, ke skorování vybídl Mehanoviće, jenž ale v dobré příležitosti trefil jen hráče Jihlavy. Hned poté zkoušel štěstí z otočky Wágner, jeho střelu stačil Kotnour vyrazit. Vedení se domácí dočkali přesně po půlhodině hry, centrovaný míč Wágner hlavičkoval před druhou tyč, kde míč stačil uklidit do sítě volný Palatický! Před poločasem ještě prověřil připravenost hostujícího brankáře jablonecký kapitán Tichý.

Také druhý poločas začali lépe domácí, Wágner v nelehké pozici trefil jen blokujícího obránce Vysočiny. Dál se hrál svižný fotbal, jablonečtí hrozili především z levé strany, kde byl neustále v pohybu rychlík Díl. Zvýšit jablonecké vedení mohl opět Palatický, Kotnour v jihlavské brance ale stačil jeho střelu konečný prstů vytěsnit na roh. Tři minuty před koncem si hostující Beseda srazil prudký střílený centr Pleštila na vlastní tyč. Jihlava už stačila zahrozit jen hlavičkou kapitána Šerého, která naštěstí nemířila do prostoru tyčí.

Jablonečtí si tak pod vedením trenéra Davida Bredy připsali čtvrté vítězství v probíhající sezoně. „Byl to můj první zápas po odchodu Pavla Drska. Vyhráli jsme a já jsem celkem spokojený i se samotnou hrou. Nějaké chyby tam sice byly, ale máme v týmu mladé kluky, kteří se jistě ještě budou zlepšovat,“ konstatoval po těsné výhře jablonecký trenér. Jeho svěřenci předvedli v utkání několik pohledných akcí, zaujal především rychlý Jan Díl svými dravými průniky po lajně. „Je to jeho silná stránka ty náběhy. Celkově jsme si vytvářeli docela dost brankových příležitostí a mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, ale bohužel tentokrát nám to tam nepadalo,“ dodal Breda.


Author Jan Bendl
Sdílet článek