Article image

Dorost U19 rozstřílel Motorlet Praha 5:1

Team logo Team logo
FK Jablonec Motorlet Praha A dor.
5:1
Česká dorostenecká liga, 6. kolo so 17. 9. 2016, 10:00
Reportáž

Starší dorost FK Jablonec si v sobotu spravil chuť po dvou porážkách a v zápase 6. kola České ligy zaslouženě doma porazil Motorlet Praha 5:1 (3:0), když ještě další šance neproměnil. Čisté konto jabloneckých pokazili hosté až v samotném závěru utkání.

Jablonec začal pětiminutovým náporem, z kterého vytěžil jen čtyři rohové kopy. První roh získal v 3. minutě po průniku Kováčika zprava do vápna a odražením střely soupeřem do zámezí. Z toho čtvrtého pálil Petržilka z odraženého míče nad branku. Hosté se dostali k domácí brance v 9. minutě, kdy hlavou střílel Arafa a Richter byl na místě. V 11. minutě poslal Hlůže z dobrých 25-ti metrů míč po zemi na branku, kde ho gólman Roub ale neudržel a míč skončil v síti – 1:0. V další minutě Jelínkovu dobrou střelu Roub odrazil. V 18. resp. ve 20. minutě měl dvě možnosti Schön, ale první střela po zemi skončila těsně vedle pravé tyče a druhou mu zneškodnil gólman hostí. V 29. minutě našel Hlůže ve vápně Jelínka, který zblízka přes padajícího brankáře zvýšil na 2:0. Stejný hráč v 33. minutě získal míč a využil špatně vysunutého gólmana a obloukem do prázdné branky dal třetí branku. V 39. minutě Pleštil přešel s míčem přes tři soupeře, ale jeho střelu brankář odrazil.

Po obrátce hosté vyrovnali hru až do 60. minuty. V 61. minutě pak Landfeld přihrál Hlůžemu, jehož rána zblízka se odrazila do levé tyče. V té samé minutě unikl Schön a jeho oblouk Roub vystihl a míč odrazil. Čtvrtou branku domácích dal v 78. minutě Landfeld, kterého do úniku vysunul Jelínek. V 81. minutě nevyužil svou šanci Petržilka, který centr z trestného kopu z pravé strany umístil hlavou za zadní tyč. V 84. minutě poslal Hlůže z levé strany prudký míč před branku, kde ho střídající Kratochvíla hlavou poslal popáté do sítě. Jablonec pak polevil v ostražitosti, čehož hosté využili k pronikání na jeho polovinu. V 86. minutě střela Kulhánka branku minula. V 89. minutě po centru z trestného kopu zleva se před brankou domácích prosadil Filip a hlavou zaznamenal čestný úspěch svého týmu. Poslední slovo měl ještě jablonecký Hlůže, ale jeho ránu brankář Roub vyrazil.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek