Article image

Dorost U19 v předehrávce podlehl Slavii

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
5:2
Česká dorostenecká liga, 17. kolo st 14. 9. 2016, 17:00
Reportáž

V dalším vloženém 17. kole České ligy starší jablonecký dorost zavítal do Prahy Horních Počernic k utkání se Slávií Praha B, kde jí podlehl 2:5 (0:2). Jablonec se gólově prosadil až v závěru zápasu, když už domácí měli dostatečný náskok.

Zápas byl o počátku velmi vyrovnaný. Šance měli jak jablonečtí, tak i slávisté. Na jedné straně ji měli Pleštil nebo Hlůže, na druhé pak Stehno nebo Bielesz. Ve 28. minutě přišel nedovolený zákrok Kozáka ve vápně a Slavia z pokutového kopu Čermáka šla do vedení. Vzápětí ideální centr Tichého zprava do vápna Kováčík minul. Jablonec měl velké potíže vzadu, čehož domácí několikrát využili k nebezpečnému ohrožení branky Klementa. Srovnat mohl Kováčik v 45. minutě po rohu Hlůžeho z pravé strany, ale míč z jeho hlavy mířící těsně k pravé tyči soupeř se štěstím dokázal odrazit. Bohužel v nastaveném čase v první půle, po nedorozumění při malé domů, Čermák pohodlně zvýšil na 2:0.

Kontaktní gól měl na kopačce ve 48. minutě Hlůže po přihrávce Schöna, ale jeho střela se odrazila od pravé spojnice domácí branky. Naopak Slavia v 57. minutě po snadném přečíslení hostující obrany zakončila akci zblízka třetí brankou Čermáka. Za tři minuty přidal znovu snadno čtvrtou branku Bielesz. Za tohoto stavu se Jablonec v 74. minutě blýskl nádhernou akcí, na jejímž konci Kozák z levé strany nacentroval míč do vápna, kde Kováčik pohotově z voleje prudce napálil míč nechytatelně do slávistické branky – 1:4. Domácí však odpověděli pátou brankou opět z kopačky Čermáka v 85. minutě. Účet zápasu uzavřel v 87. minutě Jablonec gólem Pleštila, kterého do úniku mezi zadáky domácích uvolnil Hlůže.


Author Martin Bergman
Sdílet článek