Article image

Starší dorost rozstřílel Olympii Hradec

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Olympia Hradec Králové
5:1
Česká dorostenecká liga, 4. kolo so 3. 9. 2016, 10:00
Reportáž

Další výhru si připsal jablonecký starší dorost v utkání 4. kola České ligy tentokrát nad FC Olympia Hradec Králové 5:1 (3:0). Jablonec si celkem jasně kráčel za výhrou a čisté konto mu hosté pokazili gólem v předposlední minutě.

V první šanci se ocitl v 8. minutě Kováčik, který hlavou poslal centr Hlůžeho zleva těsně nad branku. Za čtyři minuty Kováčik unikl soupeřům, ale jeho střelu brankář Finke srazil na roh. Ve 14. minutě poslal Schön míč zleva do vápna kde Pleštil ranou zblízka otevřel skóre zápasu. Hosté měli možnost ohrozit branku domácích v 16. minutě, ale trestný kop Housera jablonečtí odrazili. V 19. minutě prudce vypálil z dálky Hlůže a gólman střelu zneškodnil až nadvakrát. Ve 23. minutě z pravého úhlu vystřelil Nemeš, Klementa ale u tyče nezaskočil. Ve 28. minutě dalekonosný pokus Haitla skončil mimo branku. Hradečtí se k brance domácích zase mohli přiblížit v 34. minutě z dalšího trestného kopu, který však Mička hlavou odrazil. V 37. minutě Haitl pronikl zprava do vápna, kde byl Havlem sražen. Nařízenou penaltu Hlůže s přehledem proměnil – 2:0. V 39. minutě domácím zatrnulo. Z nedorozumění Petržilky a Klementa při malé domů Klement reflexivně vyrazil míč mířící do branky. Vzápětí padla a druhé straně třetí branka do sítě hostů. Autorem byl podruhé Pleštil, který hlavou usměrnil do sítě prudký centr Haitla z pravé strany.

Po obrátce ve 47. minutě využil Schön chybnou rozehrávku soupeřů, získaný míč přihrál Jelínkovi, který našel volného Hlůžeho – 3:0. Pátou branku dal Schön v 51. minutě sám, když ho mezi zadáky našel Hlůže a Schön poslal míč obloukem za brankářova záda do sítě. V 84. minutě málem padla šestá branka, ale Haitlova střela s tečí skončila těsně vedle pravé tyče. Čisté konto Jablonce pokazil v 89. minutě hradecký Havel, který ve vápně umístil míč z trestného kopu hlavou pod břevno.

V příštím kole v sobotu 10. 9. 2016 se od 10:00 hodin uskuteční v Liberci dorostenecké derby mezi Jabloncem a Slovanem Liberec!


Author Martin Bergman
Sdílet článek