Article image

Mihálik a Vávra hodnotí duel se Slováckem

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
2:2
ePojisteni.cz liga, 3. kolo so 13. 8. 2016, 17:00
Reportáž

Bod za remízu 2:2 se Slováckem zajistil po čtyřech minutách na hřišti střídající Ondřej Mihálik. Jak viděl konečnou remízu on a bývalý kapitán Jablonce Jiří Vávra?

Jsem rád za každou šanci, řekl po utkání střelec vyrovnávacího gólu Pišta Mihálik

Jak jsi viděl zápas celkově?

Po dvou vítězstvích je remíza ztráta, ale myslím si, že bod nakonec bereme, i když mohly být tři. Utkání bylo hodně bojovné a z obou stran odpracované. Bohužel jsme nevyhráli a musíme se z toho poučit do dalších kol, abychom takové ztráty nesbírali často.

Slovácko bylo ale dnes silným soupeřem.

To jsme věděli. Viděli jsme ho hrát na Spartě. Už tam hráči ukázali, co v nich je a tady to předvedli také. Utkání bylo bojovné a v tom jsme za hosty určitě nezaostávali. Na začátku druhé půle jsme zbytečně udělali hodně chyb a ztrát. Po brance Slovácka přišel náš tlak a zaslouženě jsme vyrovnali. Musíme se z toho všeho poučit, abychom chyby v dalších kolech už neopakovali a vyhrávali ty zápasy, které bychom měli vyhrávat.

Nastoupil jsi po delší době zaviněné zraněním. Jak se ti hrálo?

Já jsem strašně rád, že jsem tu příležitost dostal a ještě víc jsem rád, že se mi povedlo odměnit se gólem, který byl pro mužstvo hrozně důležitý. Je fakt, že jsem měl zdravotní potíže a ještě stále to není úplně v pořádku. Ale je to stále lepší a lepší a myslím, že to bude dobré. Hlavně to chce makat na tréninku a těch šancí budu potom dostávat určitě víc.

Při tom tvém gólu sis křiknul na Martina Pospíšila?

Ze strany jsem si zabíhal doprostřed a viděl jsem, že Pospa (Pospíšil) má hlavu nahoře a že to má na své pověstné šajtli. Před ním stál ještě Vojta Kubista, ale křiknul jsem si na něho, ať to pustí a tím mi to proskočilo přímo do běhu. Nemusel jsem míč ani posunovat a krásně jsem to z jedničky vystřelil a nakonec jsem rád, že mi to tam levačkou spadlo na přední tyčku.

Netečoval to ještě brankář?

Myslím, že ne. Šlo to přímo do brány.

Většinou jsi hrál hrotového útočníka, ale zdá se, že ti to ani ze strany není cizí.

Máte pravdu. Trenér mě dává na pravého nebo levého záložníka a já s tím problém nemám. I v reprezentaci jsem hrál pravé křídlo, takže je mi fuk, kde nastupuju. Za každou šanci, kterou dostanu, jsem rád.


Po odpískané penaltě jsem už věřil, že vyhrajeme, řekl bývalý kapitán jabloneckého týmu Jiří Vávra

Po dvou vítězstvích přišla remíza. Jak se ti utkání líbilo?

Tak Slovácko jsem před čtrnácti dny viděl v televizi se Spartou. Tam hrálo velmi dobře a dokonce bojovalo o remízu. Takže jsem věděl, že nás nic lehkého nečeká a nakonec se to ukázalo. Jeho hráči hráli rychle, útočně, nepřijeli sem jen bránit. Nenechali naše hráče rozehrát a byli důrazní v soubojích.

Je třeba vzít v potaz, že naše mužstvo má velkou marodku a když hraješ bez takových hráčů jako Tecl, Beneš, Masopust, Kysela, Doležal a dalších, tak to musí být na mančaftu znát. Takovou marodku jsem tady už dlouho nezažil. Škoda jen, že když jsme utkání mohli rozhodnout, tak jsme neproměnili penaltu.

Domácí dali první gól, pak však dostali nešťastnou vyrovnávací branku. Co tomu říkáš?

Ten náš trestňák Trávník rozehrál skvěle. Navíc to prošlo přes celou obranu na zadní tyč a Wágner už věděl, co s tím udělat. Gól v naší síti byl trošku nešťastný. Balon naše obrana odvrátila, ale přišla další tečovaná střela hráčem v obraně a Hrubý byl bez šance.

Ve druhém poločase padly další dva góly. Jak jsi je viděl?

Oba padly po krásných akcích, žádná náhoda to nebyla. Při prvním brance to hráč Slovácka dal pěkně pod sebe, našel nabíhajícího volného hráče a ten už to uklidil. I náš druhý gól byl pěkný. Pospíšil krásnou uličkou našel nabíhajícího Mihálika a ten to dal podél brankáře.

Věřil jsi, že za stavu 1:2 jsou domácí schopni ještě vyrovnat?

Z toho gólu jsem byl naštvaný a říkal jsem si "Do pr…., přece s nima doma neprohrajeme." Získali jsme ale ještě aktivitu pro sebe, získali tlak a nakonec jsme krásně vyrovnali. Mihálik to vyřešil dobře.

V 86. minutě přišel ve vápně faul na Kubistu a následnou penaltu kopl Wágner vysoko nad. Co tomu říkáš?

Je to velká škoda. Přitom Wágner všechno proměňuje, takže bylo logické, že na to půjde on. Asi ho to moc mrzí.

Jsi nakonec s remízou spokojený?

To víš, že ne. Mohli jsme dát tu penaltu a vyhráli bychom. Ale jinak bylo utkání vyrovnané a remíza je asi zasloužená. Hosté se představili jako jeden z nejlepších mančaftů, co jsem viděl hrát.


Author Jan Bendl
Sdílet článek