Article image

Vítězství 4:1 v MOL Cupu přes Domažlice

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
1:4
MOL Cup, 2. kolo st 10. 8. 2016, 17:00
Reportáž

Bezproblémový postup z půdy třetiligových Domažlic vezou jablonečtí fotbalisté v 2. kole MOL Cupu. Hladkou výhru 4:1 zajistili čtyři různí střelci, dvakrát naši hráči gólově trestali ze vzduchu.

Se třemi obránci a útočně laděnou sestavou vyrukovali jablonečtí na půdě třetiligových Domažlic v novém ročníku MOL Cupu. Prakticky s úvodním hvizdem se na hřišti v Prostřekově spustil hustý déšť. Jablonečtí rozvlnili síť soupeře už po pěti minutách hry, Wágnerův gól ale rozhodčí neuznali pro jeho ofsajdové postavení. S intenzitou srážek sílil i náš tlak na branku domažlického celku. Po rohovém kopu Pospíšila mířil vedle Pernica. Rána Mehanoviće po další kombinaci mířila metr vedle levé tyče. Po čtvrthodině hry zakončil Doležal nad břevno a Mehanović v další akci zamířil jen do středu branky. Mehanović byl blízko uklidňující branky i ve 23. minutě, jeho první pokus vyboxoval brankář Šiman, vyražený míč stejný hráč poslal vedle branky. Prvoligista se zaslouženého vedení dočkal ve 37. minutě, Pernica našel perfektní přihrávkou přes polovinu hřiště neobsazeného Mehanoviće, ten se dostal až před brankáře, který mu první pokus dokázal ještě vyrazit, Mehanović ale dokázal z úhlu nůžkami míč poprvé procedit do domažlické sítě a jablonečtí se mohli poprvé radovat!

Při další rychlé jablonecké akci prudce centroval před domácí branku Hanousek a před zakončujícím Wágnerem zahráli domácí raději na roh. Z něj posadil Pospíšil míč přesně na hlavu dlouhána Kouřila a Severočeši šli do dvoubrankového vedení. Jablonečtí byli za svou aktivitu odměněni ještě třetí brankou ve 45. minutě, Pospíšil tentokrát centroval na hlavu Doležala, který umístil míč do šibenice domácí svatyně.

Po obrátce napřáhl domácí Černý za vápnem, ale míč se mezi Hrubého tyče nevešel. Také v 50. minutě domácí publikum tleskalo, přímý kop kapitána Mužíka senzačně vyškrábl z růžku naší branky pozorný Hrubý! Jablonečtí zahrozili šancí Bazala, který se dostal před domácí obránce, z úhlu ale poslal míč jen podél brankové čáry. Čtvrtou branku přidali naši hráči v 64. minutě, Wágner u rohového praporku slyšel křiknutí od Vojty Kubisty, přihrál mu míč do vápna a jablonecký středopolař procedil míč pod padajícím gólmanem do sítě na 4:0. Domácí se z protiútoku dostali do velké šance, po solidní kolmici se k zakončení dral Černý, v tutovce nás ale opět skvěle podržel brankář Hrubý a míč dokázal vyrazit na roh. V druhé půli ustal déšť a šancí na vysokém a nerovném trávníku v Postřekově přibývalo na obou stranách. Domácí tleskali dalekonosné střele Brauna, kterou Hrubý lapil i s pomocí břevna. Hanouskův lahůdkový centr na Doležala umístil jablonecký útočník jen vedle spojnice branky. Pět minut před koncem zápasu utekl domácím obráncům Doležal, brankář Šiman jeho pokus stihl u tyče vyrazit. Domácí se čestného úspěchu dočkali tři minuty před závěrečným hvizdem, po rohovém kopu se hlavou prosadil nejaktivnější domácí hráč Daniel Černý, svým gólem korigoval na závěrečných 1:4.

Kouč Jablonce Zdenko Frťala byl po zápase spokojený s postupem do dalšího kola. „Všichni víme, že poháry jsou nevyzpytatelné. Hráči Domažlic byli prvních dvacet minut velmi kvalitním soupeřem. Tyto zápasy se většinou zlomí prvním gólem, i proto jsme rádi, že jsme si do poločasu udělali tříbrankové vedení. Druhou půli bylo důležité, abychom neudělali nějaké nesmyslné chyby, které by nás mohly znervóznět. Po brance na 4:0 už jsme si hlídali hlavně to, aby se nikdo nezranil. I když jsme měli ještě několik brankových příležitostí, tak domácí byli za snahu odměněni alespoň jednou brankou,“ řekl bezprostředně po zápase jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek