Article image

Ve druhém kole poháru proti Domažlicím

Team logo Team logo
TJ Jiskra Domažlice FK Jablonec
1:4
MOL Cup, 2. kolo st 10. 8. 2016, 17:00
Reportáž

Kromě ligové soutěže pro nás začíná ve středu také pohár MOL Cup, do kterého vstoupíme ve druhém kole. Naším soupeřem je TJ Jiskra Domažlice, někdejší farma Viktorie Plzeň. Výkop je ve středu 10. srpna v 17 hodin na stadionu v Postřekově.

Nás středeční soupeř je účastníkem třetí nejvyšší domácí soutěže ČFL, kterou v loňské sezoně zakončil na šestém místě. Jiskra Domažlice je také bývalou farmou mistrovské Viktorie Plzeň. Úzká vazba s prvoligovým šampionem naznačuje určitou kvalitu v kádru třetiligového celku, kde působí také zkušený útočník Pavel Fořt, jenž si připsal několik startů za Plzeň v loňské sezoně.

Domažlice vstoupily do pohárové soutěže již v prvním kole, kdy zajížděly na půdu TJ OSS Lomnice. Zápas skončil jednoznačným vítězstvím Domažlic v poměru 10:1.

„Musíme se plně koncentrovat na další utkání, protože náš jednoznačný záměr je postup do dalšího kola,“ říká před středečním utkáním trenér Jablonce Zdenko Frťala.

A jak vidí našeho protivníka ve druhém kole poháru MOL Cup? „Je to ambiciózní tým, který má ve svém kádru několik šikovných fotbalistů. Působí tam také velezkušený Pavel Fořt. Určitě to bude soupeř, který má kvalitu a my nemůžeme nic podcenit,“ uvědomuje si jablonecký kouč.

Máme za sebou dvě ligová kola, ve kterých jsme byli úspěšní, a v sobotu přijede do Jablonce kvalitní Slovácko. Není však důvod někoho v pohárovém utkání šetřit. „Není proč se šetřit, je teprve druhé kolo. Zápasy jsou od toho, aby se hráči nešetřili. Naštěstí se nám v zápase s Hradcem nikdo nezranil, takže jsme v podstatě kompletní. Kromě těch, kteří už měli zdravotní komplikace před utkáním s Hradcem,“ naznačuje trenér Frťala, že vyrukujeme do poháru v plné síle.

Utkání 2. kola poháru MOL Cup začíná ve středu 10. srpna v 17 hodin na stadionu v Postřekově nedaleko Domažlic.


Author Martin Bergman
Sdílet článek