Article image

Juniorka na úvod ligy vyhrála v Karviné

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
0:1
Juniorská liga, 1. kolo po 1. 8. 2016, 11:00
Reportáž

Juniorský tým pod vedením Pavla Drska vstoupil úspěšně do nového soutěžního ročníku. Na půdě Karviné jsme vyhráli 1:0 díky brance Milana Palatického.

Karviná není nováčkem jen v první lize, ale také v té juniorské. Karviná nastoupila s několika mladými hráči z kádru A týmu. Domácí celek byl v úvodu zápasu aktivnější a zrodilo se i pár šancí. Obrana Jablonce ale první minuty zvládla na jedničku. Naše první šance přišla po čtvrt hodině hry. Schön založil rychlý brejk, ale na jeho konci se vyznamenal brankář Karviné Pastronický. Následně neuspěl ani Palatický.

V prvním poločase se hrál útočný fotbal na obou stranách. Domácí celek dokonce nastřelil tyčku a další šanci Strakoše zneškodnil Repáň. Na druhé straně nás mohli poslat do vedení Palatický a Vitkovič. Ani jeden ale skóre nezměnil. 

Začátek druhého poločasu nám vyšel na jedničku. Haitl našel ve vápně Palatického, který povedenou střelou překonal domácí brankáře Pastronického. Velkou šanci na vyrovnání měla Karviná po hodině hry. Při ponechané výhodě se do střelecké pozice dostali domácí hráči, ale z blízka Repáně nepřekonali. Pečetit naše vítězství mohl Pleštil, ale domácí branku jen těsně minul. V samotném závěru se pak Schön dostal do úniku a trefil tyčku branky Karviné. 

Ve druhém kole se poprvé naše juniorka představí na domácí půdě. V pondělí 8. srpna hostíme od 15 hodin v Břízkách celek Hradce Králové. Zápas se bude také vysílat na internetu na webu Juniorské ligy.


Author Martin Bergman
Sdílet článek