Article image

Podbrezovou jsme v Chlumci porazili 2:0!

Team logo Team logo
FK Jablonec FO ŽP Šport Podbrezová
2:0
Přátelská utkání, přát. so 2. 7. 2016, 17:30
Reportáž

Zápas proti Podbrezové byl posledním testem před herním soustředění v Rakousku. Tým tak opět nastoupil v kombinované sestavě a šanci se ukázat dostali všichni hráči. V zápase jsme byli jasně lepším týmem a vyhráli jsme 2:0!

I bez několika hráčů základní sestavy jsme byli od začátku hodně aktivní. Ve 4. minutě dostal Michal Trávník kolmici do vápna kde obehrál obránce a ocitl se tváří v tvář brankáři hostů. Tvrdá střela Trávníka našla jen hruď slovenského gólmana. V 6. minutě získal přetažený centr Nového Hybš, kombinoval s Mehanovičem a Hybšova tečovaná střela nadělala problémy brankáři Podbrezové. Na konci deváté minuty to zkusil střelou z dálky Mehanovič po rychlém brejku. Brankář Lukáč byl u pravé tyče včas.

Ve 13. minutě zahrával Mehanovič rohový kop, odražený míč se dostal k Benešovi, který hned z první mířil na branku. Jeho střelu obrana vyhlavičkovala na další roh. Hosté se v polovině první půle osmělili k několika zajímavým situacím, a jednou musel na poslední zasahovat brankář Hrubý, když centr z pravé strany propadl až k zadní tyči, kde jej Hrubý konečky prstů vytěsnil na roh.

Ve 32. minutě centroval Nový do vápna, kde hledal v náběhu Jiráčka, jehož pěknou střelu gólman Lukáč vyrazil na roh. Ve 34. minutě se již skóre měnilo. Rohový kop Trávníka prodlužil Pernica po nacvičeném signálu na zadní tyč, kde byl nikým nehlídaný Wágner a doklepl míč do odkryté branky – 1:0!

Ve 39. minutě jsme předvedli chytrou rozehrávku přímého kopu, kdy Mehanovič vyslal do centru Trávníka. Jeho přihrávka před branku našla naše hráče, ale ani na dvakrát se nepodařilo hradbu slovenských těl u brankové čáry propálit.

Do druhého poločasu jsme vyměnili řadu hráčů, aby dostali šanci kluci z širšího kádru. Tempo se trochu zvolnilo, ale stále jsme měli více ze hry. V 64. minutě se nám podařilo navýšit vedení. Centr do vápna z levé strany se dostal k jabloneckému odchovanci Kouřilovi, který střelou z první zaskočil brankáře Podbrezové a navýšil naše vedení! V 72. minutě se řítil do zajímavé šance Jan Díl, ale jeho snažení zastavil sudí Orel pro faul. Následně Díl centroval z levé strany před branku Podbrezové a před Doležalem uklidil obránce míč do bezpečí. V 76. minutě motal Masopust na levé straně s obranou a jeho následná tvrdá střela zaměstnala brankáře Lukáče. Tentýž hráč to zkusil o chvíli později znovu, ale opět mu stál v cestě brankář Lukáč.

V 84. minutě hledal Martin Doležal ve vápně Díla, ten si míč připravil na střelu, ale jeho pokus na zadní tyč jen těsně minul branku. V 87. minutě zakombinoval Masopust s Doležal a po vzájemné výměně ve vápně pálil Masopust, ale gólman Lukáč opět svůj tým podržel a míč vyrazil na roh. Na sklonku 90. minuty posílal míč do vápna z levé strany Jan Díl a ve skluzu na něj těsně nedosáhl nabíhající Rys.

"V dnešním utkání toho bylo hrozně moc pozitivního. Znovu jsme si dokázali vypracovat spoustu brankových příležitostí už v prvním poločase. Kluci vydrželi hrát velice kvalitní zápas i po prostřídání. Takže tento zápas splnil účel po všech stránkách," hodnotí čtvrté vítězné utkání trenér Zdenko Frťala. 

Do hry už naskočili také hráči, které trápilo zdraví. Hodně vidět byli všichni čtyři navrátilci Vít Beneš, Petr Jiráček, Lukáš Masopust a Jan Díl. "Samozřejmě, každá zdravá ruka a noha je dobrá. Konkurence musí být. Kluci zatím maximálně naplňují naše představy. I když je to příprava, tak každé vítězství je cenné," dodal jablonecký trenér Zdenko Frťala.


Author Martin Bergman
Sdílet článek