Article image

Jaro začíná domácím soubojem s Vysočinou!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
2:0
Synot liga, 17. kolo so 13. 2. 2016, 16:00
Reportáž

Fotbalové jaro se opět hlásí o slovo. O valentýnském víkendu se opět rozjede SYNOT liga. Jablonečtí fotbalisté se na jaře pokusí napravit, co na podzim pokazili. Spolu s Vámi je před námi nová výzva!

S novým koučem a novým sportovním ředitelem, zato bez výrazných změn v kádru vstoupí tuto sobotu jablonečtí fotbalisté do jarních odvetných bojů v SYNOT lize. Ligovou premiéru v české soutěži si v sobotu odbyde náš nový kouč Zdenko Frťala proti Vysočině Jihlava.

Stejně jako u nás, také u našeho prvního soupeře se v zimní pauze měnil trenér, trenérské taktovky se chopil slovenský kouč Michal Hipp. Ten se hned na začátku angažmá musel vyrovnat s odchodem Jánoše, Harby či Batiojy. Jihlava ztratila i svého nejlepšího podzimního střelce Mešanoviče, které vyslyšel volání pražské Slavie. Opačným směrem do Edenu putovali útočník Voltr a záložník Bazal. Na pozici lídra týmu nový kouč počítá s explzeňským Kučerou, nováčky jsou rovněž makedonský reprezentant Urdinov, či exjablonecký záložník Hronek.

Pod vedením trenéra Hippa se jihlavští účastnili největšího tuzemského zimního turnaje Tipsport ligy, v kterém skončili v pražské skupině druzí. Hlavní část přípravného období strávil čtrnáctý tým ligy v Turecku, kde měřil síly s Aktobe, Lokomotivem Plovdiv či MTK Budapešť. Na vítězné vlně se nesla i ligová generálka 2:1 s druholigovým týmem Pardubic. Jihlava tak prohrála v zimní pauze všeho všudy jen jediný úvodní zápas s Bohemians 1905, dále remizovala s Táborskem a bulharským Plovdivem, ostatní zápasy dotáhla do vítězného konce, vše při celkovém skore 12:8.

Povedenou přípravu mají za sebou také jablonečtí, ti dokonce neprohráli ani jedno ze sedmi odehraných utkání. Po týdenním soustředění v Nymburce a přípravě v domácích podmínkách tým vyrazil na herní kemp do Portugalska. Na Atlantic Cupu narazil ve třech zápasech na severské soupeře, do Čech si tak naši fotbalisté přivezli skalpy dánského Aarhusu, či Švédů z Kalmaru a Norrköpingu. Střelecky se v přípravném období nejvíce dařilo dvacetiletému Davidu Bredovi, který ještě na podzim střílel branky v jablonecké juniorce, teď skoroval kromě generálky ve všech zápasech a připsal si sedm gólů! Zdárně mu stihl sekundovat pouze útočník Wágner s šesti přesnými zásahy. Severočeši zakončili přípravu velmi aktivním skore 27:5.

Jihlava je jedním ze čtyř týmů, který nás na podzim dokázal porazit. Tehdy se díky brance Jungra radovali domácí z prvního vítězství, naopak náš tým v nabitém programu mezi zápasy Evropské ligy poprvé v sezoně prohrál.

Na jablonecké straně zůstávají ve stavu nemocných Romera a Mingazov. Jablonecký kouč Zdenko Frťala nebude moci v sobotním zápase využít ani služeb útočníka Wágnera, který pyká za čtyři nasbírané žluté karty. Ze stejného důvodu bude Jihlavě chybět záložník Nerad.

Jak vidí prvního jarního soupeře náš nový kouč? „V Jihlavě také nastala trenérská změna. Určitě na nás přijedou nachystaní, ale to samé platí i o nás. Musíme podat organizovaný, zodpovědný a stoprocentní výkon. Jsme si vědomi, že domácí zápasy z pohledu bodového zisku byly na podzim zklamáním. Chceme ten zápas zvládnout a ukázat, že body se ze Střelnice vozit bez boje rozhodně nebudou,“ velí nový kouč, který hodlá přilákat zpět do ochozů i diváky. „Náš cíl je přilákat fanoušky na základě výkonů a výsledků. Musíme si uvědomit, že je lehké o lidi přijít, ale hodně těžké je získat je zpátky,“ říká před jarním startem kouč našich fotbalistů.


Utkání začíná v sobotu 13. února od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Lerch – Mokrusch, Kotík

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek