Article image

Pernica a Flodrman hodnotí pohárovou výhru

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, SF1 st 29. 4. 2015, 19:10
Reportáž

S pozápasovými ohlasy po úvodním semifinálovém zápase Jablonce v Mladé Boleslavi se s námi tentokrát podělili obránce Luděk Pernica a sportovní ředitel Petr Flodrman.

Koncentrovat se i na odvetu, nabádá stoper Luděk Pernica

Boleslav jste zaskočili hned v úvodu aktivní hrou a dvěma góly. Povedenější začátek jste si mohli asi jen těžko přát.

Je pravda, že začátky nemáme příliš dobré, ale tady to dnes bylo jiné. Měli jsme výbornou první třicetiminutovku a s tím můžeme být spokojeni.

Jenže pak se boleslavským podařilo vstřelit kontaktní gól, co se tam přesně stalo?

Myslím, že na naší levé straně jsme tam špatně pokryli hráče. Boleslavští to tam dobře vykombinovali. Vznikla tam jakoby taková kolmice na Zahustela, Duriš mu to vlastně patičkou vracel zpět. A Zahustel to pak už nadvakrát prostřelil. Bohužel, tohle by se nám nemělo stávat.

Co druhý poločas?

Boleslav byla druhou půli lepší, ale nezúročila to žádným gólem. Měli tam dvě docela dobré šance. Naštěstí, to ale netrefili a nás konečné skore těší.

Pohárový výsledek 2:1 na hřišti soupeře je určitě před odvetou velmi nadějný.

2:1 je krásnej výsledek. Určitě budeme chtít postoupit do finále.

Jak tedy odhaduješ naše šance na postup do finále celé soutěže?

Jsou veliké, ale pozor, je to Boleslav. Silný soupeř a musíme se plně koncentrovat i na odvetu! Jak se říká, jsme jenom v poločase. Musíme do toho dát i v odvetě všechno. Snad se podaří postoupit, což všichni strašně chceme.

Vedení přikládá i domácí pohárové soutěži velký význam.

Ano, pan Pelta na to kladl velký důraz. Dneska jsme pro to udělali maximum, vyhráli jsme 2:1. S trochou štěstí to mohlo být i víc, ale musíme být pokorní, i tohle je dobrý výsledek.


Byl to zajímavý zápas, do odvety si vezeme dobrý výsledek,

řekl sportovní ředitel Petr Flodrman

Jablonci skvěle vyšel začátek, do osmnácté minuty vedl 2:0.

To určitě. Dali jsme rychlé dvě branky po pěkných akcích a je škoda, že jsme ještě nevyužili další dvě až tři možnosti, kdy jsme mohli přidat další góly. Pak jsme však ještě v první půli inkasovali na 2:1, ale až do konce prvního poločasu jsme byli stále jasně lepší.

Co druhá půle?

Boleslavští udělali dvě změny v sestavě. Zjednodušili hru nakopávanými dlouhými balony na Wágnera a později na Mageru. V našem vápně tím vzniklo pár nebezpečných situací, ale naše obrana vše vyřešila. Na druhé straně jsme z nebezpečných brejků stále ohrožovali obranu soupeře. Bohužel jsme je však nedokázali dotáhnout do konce.

Hlavně v závěru Jablonec podnikl několik rychlých akcí, k úspěšnému zakončení však chyběla finální přihrávka.

Máš pravdu, to řešení nám někdy nevyšlo. Ono je to v závěru zápasu také o únavě. Chce to víc klidu a rozvahy, ale zaplať pánbůh, že to takhle dopadlo. Těšíme se na odvetu.

Takže jsi spokojený?

Určitě. Byl to zajímavý zápas a do odvety si vezeme výborný výsledek. Bohužel nám radost kalí zranění Šabaly, který si bez jakéhokoliv kontaktu zranil kotník a zřejmě nám bude nějaký čas scházet.



Author Jan Bendl
Sdílet článek