Article image

Příznivý výsledek pro odvetu těšil Šilhavého

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, SF1 st 29. 4. 2015, 19:10
Reportáž

K úplné spokojenosti scházelo jabloneckému kouči Jaroslavu Šilhavému jen další dotažení gólových brejků, které Jablonec v semifinále Poháru FAČR podnikal na hřišti Mladé Boleslavi.

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý byl s výsledkem prvního semifinále nadmíru spokojen. „Vydařil se nám skvěle vstup, dali jsme dva góly a ještě další dva mohli přidat. Domácí byli viditelně zaskočeni, pak se ale hra vyrovnala. Věděli jsme, že domácí se budou tlačit dopředu a my chtěli využít nějaký další brejk, což se bohužel nestalo. Boleslav dala kontaktní gól, dala dopředu vysoké útočníky Wágnera a Mageru. Jejich hráčo nakopávali balony a byla to tam taková válka. Nápor jsme vydrželi a výsledek je pro nás v pohárové matematice velice příznivý,“ uvedl po zápase jablonecký kouč, kterému ale k úplné dokonalosti chybělo lepší řešení dalších rychlých kontrů. „Brejkové situace musíme vyřešit mnohem lépe. Mohlo z nich padnout ještě více branek,“ řekl Šilhavý.

Na trávníku se s přibývajícím časem poměrně hodně jiskřilo. „Bylo to tvrdé utkání, takže nějaké šrámy máme. Šabala blbě šlápnul, podjela mu noha, ucítil bolest v kotníku, ale chytřejší budeme až po rentgenu,“ řekl k zdravotnímu stavu jabloneckého útočníka trenér BAUMITu. „Věřím, že zvládneme i odvetu, hrajeme doma před domácím publikem, které nás požene, i s jeho pomocí to zvládneme a postoupíme,“ zakončil pohled na úvodní semifinále trenér Šilhavý.

Domácí lodivod Karel Jarolím měl po zápase o čem přemýšlet. „Prospíme prvních dvacet minut, necháme si dát dva góly, no co vám k tomu mám říct," bědoval po skončení zápasu.

„Sice se nám podařilo snížit, a i v druhém poločase jsme mohli dát branku, bohužel góla jsme ale nedali. V závěru to byla už taková křeč a zbytečné nakopávané balony,“ řekl k průběhu zápasu kouč Mladé Boleslavi.

Trenér Středočechů si uvědomuje, že šance jeho týmu na postup rázně poklesla, přesto se i před odvetou nevzdává. „Každý zápas je jiný. Pojedeme do Jablonce s cílem vstřelit branku, pak by se to třeba mohlo vyvíjet jinak. Zbraně ale dopředu rozhodně neskládáme, přiznávám ale, že jsme si to zkomplikovali,“ uzavřel kouč Boleslavi Karel Jarolím.


Author Redakce
Sdílet článek