Article image

Jablonec si veze z Mladé Boleslavi vedení 2:1

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, SF1 st 29. 4. 2015, 19:10
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté v prvním semifinále Poháru FAČR na hřišti Mladé Boleslavi dokázali vstřelit dvě branky a vezou si domů slibné poločasové vedení 2:1! Odveta je na programu za 14 dní v Jablonci.

V samotném úvodu natáhl za vápnem Mingazov, ale jeho gólová chvíle měla teprve přijít. V šesté minutě vymyslel Pernica ideální dlouhý nákop za domácí obranu, kde si počínal velezkušeně Ruslan Mingazov, který si všiml povyběhnutého gólmana Hrušky a skákavý balon poslal lobem pod břevno a Jablonec brzy vedl! 

Hrál se útočný fotbal na obě strany. Jablonec zahrozil nebezpečným centrem Kopice, na druhé straně prošel ukázkově přes Romeru Bartl, jenže místo zakončení zvolil teatrální pád. Živou úvodní čtvrthodinku zakončil střelou do boční sítě aktivní Mingazov! A to nebylo z jablonecké strany ještě všechno! Vacek ve středu hřiště namazal jabloneckým hráčům na brejk, Kopic si vyměnil míč s Pospíšilem, následně načasoval přihrávku zpět pro Kopice, jenž střelou do vzdálenější šibenice zvýšil už na rozdíl dvou branek! 

Po půlhodině hry podklouzl při presování domácí obrany útočník Šabala a zřejmě si podvrtnul kotník. Jablonec hrál chvíli v oslabení a hned byl potrestán kontaktní brankou Boleslavi. Domácí Zahustel se se štěstím dostal k odraženému balonu ve vápně, který poslal za záda brankáře Hrubého. Hned po snížení stihl trenér Šilhavý vystřídat, zraněného Šabalu nahradil na hrotu útoku Doležal. 

Domácí lodivod Karel Jarolím poslal ve snaze změnit průběh zápasu na hřiště hned dva čerstvé hráče, Wágnera a Končalu. Domácí začali po změně stran aktivněji, ve velké šanci zklamal Ďuriš, vedle stejné tyče skončil i projektil střídajícího Končaly. 

Z rychlého brejku mohl přidat další veledůležitou branku Mingazov, jenže svou ránu opřel jen do břevna mladoboleslavské branky! 

Zajímavý zápas dvou týmů z popředí ligové tabulky bohužel sledovalo v ochozech jen 810. V poslední dvacetiminutovce na hřišti ubylo vzrušujících momentů, a přibylo ostřejších zákroků. Končalův zákrok na Rossiho volal víc jak po žluté kartě. Domácí se v závěru zápasu snažili alespoň srovnat skóre, jenže jablonecká obrana si s útočnými výpady poradila s přehledem. 

Do odvety, která je na programu za 14 dní v Jablonci si tak naši hráči vezou velmi slibné vedení 2:1!


Author Jan Bendl
Sdílet článek