Article image

Ve středu vstoupíme do semifinále Poháru

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, SF1 st 29. 4. 2015, 19:10
Reportáž

Po úspěšném ligovém utkání proti Slavii Praha náš čeká první ze dvou venkovních zápasů tohoto týdne. V Mladé Boleslavi vstoupíme do semifinále Poháru FAČR.

Poté, co jsme ve čtvrtfinále Poháru FAČR vyřadili držitele trofeje z loňského roku pražskou Spartu, nám los přisoudil na semifinále tradičního pohárového soupeře Mladou Boleslav. Na souboj s Mladou Boleslaví vzpomínáme více než dobře díky triumfu ve finále v roce 2013. Tehdy jsme středočeský celek porazili v penaltovém rozstřelu a podruhé získali trofej pro vítěze Poháru FAČR. 

Jablonec rozhodně nechce pohárovou soutěž podcenit a cíl je nastavený jasně - získat potřetí v historii trofej pro vítěze. "Po zápase se Slavií nám pan Pelta zdůraznil, že pohár chceme vyhrát. Takže tam budeme hrát zřejmě v nejsilnější sestavě a uvidíme, jaký výsledek si odvezeme do odvety. Určitě ale chceme uspět," říká stoper Luděk Pernica.

Jak si oba celky vedly ve čtvrtfinálových zápasech?

Domácí výhra 2:0 nad Spartou Praha

Odvetné utkání čtvrtfinále Poháru FAČR na Střelnici jsme zvládli na jedničku. Úřadujícího mistra z Letné jsme porazili 2:0 a zajistili si postup do semifinále. V prvním utkání v Praze jsme prohráli 2:1 a domácí výhra o dvě branky byla na postup dostačující.

Jablonec i Sparta nastoupily s několika podstatnými změnami v sestavě. Za Spartu se v základní sestavě neobjevil ani kapitán Lafata nebo zraněný útočník Kadlec. Na hrotu Jablonce naopak nastoupil Martin Doležal, autor důležité branky z prvního utkání na Letné.

Ve 22. minutě při centru z pravé strany fauloval stoper Sparty Kováč útočníka Doležala a rozhodčí Ardeleánu nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil nejlepší střelec domácích Filip Novák. O několik minut později se ke střele odhodlal Matějovský a z vápna trefil břevno. Další zaváhání Sparty přišlo v 36. Minutě. To se k odraženému míči dostal Honza Kopic a v plné rychlosti přesně zakončil k pravě tyči. Jablonec se ujal vedení 2:0!

V druhém poločase se Jablonec koncentroval na pečlivou obranu a čekal na rychlé brejky. Nebezpečně z přímého kopu vystřelil v 73. minutě David Lafata, ale Vlasta Hrubý jeho střelu vytěsnil nad břevno. Další nebezpečné akce Sparty skončily již v zárodku a ve vápně úřadovali domácí stopěři Pernica s Benešem.

Mladá Boleslav v přestřelce vyřadila Slovácko

První utkání čtvrtfinále Poháru FAČR na půdě Slovácka skončilo remízou 2:2, která dávala větší naději týmu z města automobilů. Domácí odvetu zvládla o poznání lépe Mladá Boleslav, která zvítězila 5:3. Dva góly zaznamenali Wágner s Ďurišem a jednu trefu přidal útočník Skalák, který ale bude proti Jablonci díky vyloučení v Plzni chybět. 

V lize oba týmy vyhrály 2:1

Uplynulá ligová vystoupení obou středečních soupeřů skončila stejným vítězným skóre 2:1. My jsme doma na Střelnici porazili Slavii Praha díky brankám Nováka s Pospíšilem a Mladá Boleslav vcelku překvapivě urvala tři body na půdě Plzně. Mladá Boleslav sice získala cenné tři body, ale přišla o vyloučeného střelce Jiřího Skaláka, který proti nám ve středu nenastoupí. 

Úvodní utkání semifinále Poháru FAČR začíná ve středu 29. dubna od 19.10 hodin na stadionu v Mladé Boleslavi. Z Jablonce to není daleko, pojeďte naše kluky podpořit v cestě za vysněným finále pohárové soutěže.

Rozhodčí: Julínek - Kordula, Kotík, 4.R.: Zelinka, delegát: Petřík.


Připomeňte si naší dosavadní cestu Pohárem FAČR

2. kolo

FC Chomutov – FK BAUMIT Jablonec 0:5 (0:3)

Ve 2. kole Poháru FAČR jsme zajížděli do Chomutova, na jehož stadion máme velmi dobré vzpomínky. Před rokem jsme tady zvítězili ve finále nad Mladou Boleslaví. Proti Chomutovu jsme se dostali brzy do vedení, a roli favorita jsme potvrzovali i v dalším průběhu zápasu, byť se domácí dostali trochu více do hry. Dva slepené góly na konci prvního poločasu nás nasměrovaly k vítězství, které jsme potvrdili ještě dvěma zásahy ve druhém poločase.

Branky: 6. Kubista, 42. Kopic, 45.+1 Jun (P), 52. Crnkić, 61. Pospíšil.

Jablonec: Špit – Romera, Pernica, Kysela (62. Novák), Mišůn – Loučka, Kubista – Kopic (46. Crnkić), Pospíšil, Moulis – Jun (73. Doležal). Trenér: Šilhavý.

3. kolo

FK Dobrovice - FK BAUMIT Jablonec 1:2 (0:1)

V utkání 3. kola Poháru FAČR jsme zavítali do Dobrovice, kde nás nečekal snadný protivník, ale svůj cíl jsme nakonec splnili a po výhře 2:1 jsme postoupili do dalších bojů v Poháru FAČR. Domácí celek hrál hodně odvážně a našim hráčům se dlouho nedařilo vstřelit branku. Kouzlo domácí svatyně nakonec odčaroval Moulis až ve 35. minutě, kdy krásně zakroutil míč z přímého kopu z velké vzdálenosti a míč skončil přesně u tyče – 0:1. Druhý gól jsme vstřelili v 60. minutě, kdy Mišůn přiklepl míč Rossimu, který pohotově vypálil a skóroval – 0:2. Domácí byli za svůj sympatický výkon nakonec odměněni v 88. minutě, kdy se po centrovaném míči prosadil hlavou Suk a snížil na konečných 1:2.

Branky: 88. Suk – 35. Moulis, 60. Rossi.

Jablonec: Špit – Romera, Kysela (82. Novák), Pernica, Mišůn – Rossi, Loučka – Kopic (63. Pospíšil), Mingazov (75. Mihálik), Moulis – Doležal. Trenér: Šilhavý.

Osmifinále

Ve dvojutkání pohárového osmifinále jsme narazili na celek Bohemians Praha 1905. Nejprve jsme odehráli domácí utkání, ve kterém jsme zvítězili 2:0 po brankách Moulise a Doležala. Vzhledem k tomu, že jsme neinkasovali, tak jsme tuto partii rozehráli velmi dobře a postup byl blízko.

Na půdě Bohemians v odvetě jsme opět hráli aktivně a měli několik šancí. Téměř jistotu postupu dal již ve 13. minutě Martin Pospíšil, když nás poslal do vedení. Po hodině hry pak přidal definitivní pojistku rychlonohý Mingazov a odvezli jsme si vítezství 2:0 a postup do jarních bojů Poháru FAČR.

FK BAUMIT Jablonec – Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

Branky: 15. Moulis, 51. Doležal. Jablonec: Špit - Romera, Kysela, Pernica, Novák - Loučka, Rossi – Crnkić (82. Kopic), Pospíšil (63. Mingazov), Moulis - Doležal (73. Jun).

Bohemians Praha 1905 – FK BAUMIT Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 13. Pospíšil, 60. Mingazov. Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Kysela, Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, Pospíšil (85. Kubista), Mingazov (62. Crnkić) - Jun (71. Mihálik).

Čtvrtfinále

AC Sparta Praha – FK BAUMIT Jablonec 2:1 (2:0)


Branky: 10. Řezníček, 40. Kadlec – 57. Doležal.

Sparta: Miller – Mareček, Brabec, Holek, Costa – Vácha – V. Kadlec, Matějovský, Shala (70. Dočkal), Konaté (79. Schranz) – Řezníček (82. Lafata). Trenér: Lavička.

Jablonec: Hrubý – Romera, M. Kysela, Beneš, F. Novák – Greguš, Rossi – Masopust (61. M. Pospíšil), Kopic, Mingazov (69. Crnkić) – Doležal (79. Šabala). Trenér: Šilhavý.

FK BAUMIT Jablonec - AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 22. z pen. Novák, 37. Kopic.

Jablonec: Hrubý - Kysela (63. Romera), Pernica, Beneš, Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, Pospíšil, Crnkić (75. Mingazov) - Doležal (89. Rossi). Trenér Šilhavý.

Sparta: Miller - J. Brabec, Kováč, Holek, Podaný (79. Schranz) - Vácha, Matějovský - Konaté (82. Picault), Dočkal, L. Krejčí (57.Lafata) - Řezníček. Trenér Lavička.


Author Martin Bergman
Sdílet článek