Article image

Jablonec prohrál ve čtvrtfinále poháru na Spartě

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:1
Pohár FAČR, ČF1 út 17. 3. 2015, 18:00
Reportáž

Jablonec v úvodním zápase čtvrtfinále Poháru FAČR podlehl na Letné 1:2 a v dubnové odvetě bude dohánět jednobrankové manko.

Oba týmy nastoupily oproti sobotnímu šlágru na Střelnici ve změněných sestavách, jablonecký kouč Šilhavý sáhl hned k pěti změnám v základní jedenáctce, domácí kouč dokonce k šesti.

V první velké příležitosti se zjevil Costa, jenže přihrávku Shaly napálil nad břevno. Sparta se usadila na polovině Jablonce a hrozila především po kombinacích na pravé jablonecké straně. V 10. minutě po centru právě z pravé strany napálil míč pod břevno Řezníček a poslal Spartu do brzkého vedení! Sparta ovládla začátek utkání a blízko brance byla i po standartní situaci Váchy, tentokrát ale Řezníček zamířil hlavou těsně vedle tyče.

Jablonec začal zlobit po půlhodině hry. Nejdříve z dálky pálil nad branku Rossi, v další šanci vybojoval Masopust střeleckou pozici pro Doležala, ale jeho pokus neměl gólové parametry. Po dalším rychlém brejku Jablonce střílel z úhlu Mingazov, ale pozorný Miller míč u tyče vyrazil.

Produktivní Sparta trestala ve 39. minutě, po přihrávce Costy zvonila jablonecká tyč, odražený míč poslal do sítě reprezentant Kadlec!

Letenští byli nebezpečnější i po změně stran. Kadlecův střílený centr do jabloneckého vápna těsně nenašel Řezníčka. Hned vzápětí držel jablonecké akcie gólman Hrubý, nejdříve vyrazil ránu Koného, fantasticky zasáhl i proti střele Shaly, který už ale zakončoval z ofsajdu.

Jablonci se povedlo přeci jen snížit. Velmi důležitý pohárový gól na hřišti soupeře se zrodil v 57. minutě. Rychlý brejk zakončil brankou na 2:1 Martin Doležal! 

Sparta se nevzdávala a třetí brance byla blízko po střele Řezníčka z úhlu, která jen těsně minula vzdálenější tyč! Nadále se hrál útočný fotbal na obě strany. Kopic střílel jen do středu branky, Dočkalova paráda skončila jen těsně vedle jablonecké šibenice!

Na Letné se už v závěrečných minutách větší šance neurodila a tak budou jablonečtí dohánět v dubnové odvetě na Střelnici jednobrankové manko.


Author Jan Bendl
Sdílet článek