Article image

Jdeme na Spartu! Třaskavý duel je tu!

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
0:0
Synot liga, 20. kolo so 14. 3. 2015, 20:15
Reportáž

Hned třikrát se během několika týdnů utkají velcí konkurenti, jednou v lize a dvakrát v Poháru FAČR. Duel rivalů ve 20. kole SYNOT ligy svede proti sobě v sobotu od 20:15 hodin na Střelnici druhou Spartu a třetí Jablonec!

Ještě před reprezentační pauzou odehraje Jablonec dvě ligová kola na domácím stadionu a už ten první zápas s pražskou Spartou bude poutat velkou pozornost!

Na Střelnici v sobotu večer vypukne očekávaná bitva, která může hodně napovědět o situaci na samém čele ligové tabulky. Sparta s Plzní mají po 44 bodech, Západočeši navíc mají k dobru ještě odložený zápas se Slávií. Jablonec atakuje oba protivníky ze třetí pozice, aktuálně se čtyřbodovou ztrátou. Kouč Pražanů Vítězslav Lavička ale bere BAUMIT jako velkého konkurenta. „Vůbec je nepodceňujeme, mají kvalitní mužstvo s výraznými individualitami a kvalitním trenérským týmem,“ říká na adresu severočeského týmu, který na dva přední české týmy důsledně doráží.

Sparťané se mohou pyšnit nejlepší ligovou obranou, která inkasovala v probíhajícím ročníku jen devět branek! Letenští zřejmě i proto v zimě posilovali především ofenzivní posty, získali Albánce Shalu, útočníka Řezníčka z Příbrami i navrátilce Kadlece z bundesligového Frankfurtu.

Sparta na startu jara rozdílem tří gólů doma přehrála Příbram i Duklu, ale venku pouze remizovala 1:1 v Ostravě. Další komplikace musí kouč Lavička zkousnout právě před důležitým duelem v Jablonci. Chybět mu totiž bude zraněný obránce Kadeřábek a duo vykartovaných beků Brabec a Costa. „Je to znatelný zásah do naší obrany. Nahradit tyto hráče bude náročné, na druhou stranu věřím, že jejich náhradníci prokáží svou kvalitu,“ říká k nezvyklé situaci ve svém kádru letenský kouč.

Jablonečtí trenéři o sparťanských problémech samozřejmě vědí, ústy asistenta Jiřího Chytrého se jimi ale příliš nezabývají. „Neřešíme, kdo jim nastoupí, chceme se soustředit především na náš výkon. Oni mají prakticky zdvojené posty a to velmi kvalitními hráči, takže se vlastně ani nedá mluvit o oslabení, spíš jde o změny,“ podotkl Chytrý.

Jablonec v posledním kole remizoval v Jihlavě 1:1 a litoval nejen ztráty bodů, ale i vyloučení Mingazova, který si proti Spartě odpyká disciplinární trest. Přesto se v podhůří Jizerských hor chystá svátek fotbalu a jablonečtí hodlají pro úspěch udělat maximum. „Musíme být dostatečně agresivní, umět se individuálně prosadit a předvídat určité herní situace. Ofenzivní síle jsme schopni čelit, to jsme si vyzkoušeli třeba s Kodaní na Atlantic Cupu,“ je přesvědčený asistent hlavního kouče BAUMITu Jiří Chytrý.

A jak reagují sparťané? „Také my očekáváme zajímavý zápas a věříme, že bude s dobrým výsledkem pro nás. Oba týmy se znají, přesto se pokusíme opět něčím novým překvapit. My se budeme snažit navázat na to dobré z minulých zápasů,“ plánuje letenský kouč Vítězslav Lavička.

Podzimní vzájemný duel skončil vítězstvím obhájce titulu 2:0.

Utkání začíná v sobotu 14. března od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Příhoda – Paták, Nádvorník

Delegát: Holub


Author Jan Bendl
Sdílet článek