Article image

Bod je málo, litovali hráči

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:1
Synot liga, 19. kolo so 7. 3. 2015, 17:00
Reportáž

Ztráty bodů za remízu 1:1 na hřišti Vysočiny Jihlava litovali po zápase především samotní hráči. V pozápasových rozhovorech jsme oslovili obránce Luďka Pernicu a záložníka Jána Greguše.

Měli jsme tu vyhrát, litoval Luděk Pernica

Co bys řekl k zápasu?

Jsem trochu smutný. Přijeli jsme sem vyhrát, protože naše postavení v tabulce tomu napovídalo, ale domů si vezeme bod, což je málo. Před zápasem se Spartou nám to náladu moc nezvedlo.

První poločas vám moc nevyšel.

S tím naprosto souhlasím. Hlavně začátek byl z naší strany špatný. Jihlava se do nás pustila a měla dvě, tři dobré šance, z kterých naštěstí gól nedala. Trošku jsme se zvedli asi po třiceti minutách. Dali jsme gól a další situace jsme nedotáhli.

Asi do třicáté minuty vás domácí přehrávali hlavně nasazením a bojovností a jak se nakonec ukázalo, ono to bez toho hrát nejde.

Máte pravdu. To nám o půlce říkal i trenér. Přehrát domácí tým jen fotbalovostí je málo. Jihlava do konce půle měla lepší pohyb, byla u všeho dřív.

Po gólu se zdálo, že nabíráte druhý dech, ale ve druhé půli přišel nečekaný a hodně laciný gól domácích. Můžeš popsat, co se tam stalo?

Já opravdu nevím, neumím to dopodrobna vysvětlit. Předtím, než domácí házeli aut, poslal rozhodčí Šabalu za čáru k ošetření a potom nám tam asi chyběl. Dostalo se to na druhou stranu, Šulek vystřelil, Vlasta Hrubý to v brance neviděl a od tyče to skončilo v brance.

Nemyslíš si, že střílející hráč dostal hodně prostoru?

Asi jo. Špatně jsme si je rozebrali. Musíme se na to podívat na videu.

Co druhá půle?

Začali jsme ji dobře. Janko (Greguš) tam měl vynikající střelu, my hodně rohů i výškovou převahu a třeba Benymu (Benešovi) to naši hráči bohužel dvakrát sebrali z hlavy. Po zbytečné brance v naší síti přišly další naše šance. Měli jsme víc střílet na bránu. Druhý gól jsme už nedali a navíc přišlo zbytečné vyloučení. Je to škoda. Tady jsme měli vyhrát.

Výhra před zápasem se Spartou by vám asi hodně pomohla.

To máte pravdu. Ale život jde dál. Zítra Spartu čeká Dukla, za týden si to s ní rozdáme my a uvidíme.

Chyběl vítězný gól, řekl po zápase záložník Ján Greguš

První poločas z naší strany nebyl dobrý. Viděl si to také tak?

Z naší strany to bylo špatné. Domácí byli lepší v nasazení, pohyblivosti, u všeho byli dřív. Po jejich šancích jsme dali gól a do konce poločasu jsme byli lepší.

V druhé půli nás zastavil zbytečný gól.

Ano. Dostávali jsme se do hry, bohužel nás však zmrazil gól v naší síti. Byla to v druhé půli jejich jediná menší šance, jinak nic neměli. Potom jsme se snažili dát druhou branku, ale domácí to už ubránili.

Zdálo se, že střelec dostal až příliš prostoru.

Je to tak. Dostal hodně prostoru a trefil to dobře.

Ve druhém poločase tvoje pěkná střel málem skončila v brance.

Jo, povedla se mi. Šla k tyči a gólman to stačil ještě chytit. Škoda, že to tam nespadlo. Možná bychom byli klidnější a zápas jsme vyhráli. Ale to je jen kdyby.

Bereš bod z Jihlavy?

Po zápase máme smíšené pocity. Všichni cítíme, že bod je málo. Musíme si rozebrat, kde byly chyby a v zápase se Spartou se jich vyvarovat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek