Article image

Bilance s Jihlavou nám hraje do karet

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:1
Synot liga, 19. kolo so 7. 3. 2015, 17:00
Reportáž

Již v sobotu nás čeká další ligové utkání, tentokrát na půdě FC Vysočina Jihlava. Podívejte se s námi na historickou bilanci zápasů se soupeřem z Vysočiny.

V české nejvyšší soutěži jsme proti sobě odehráli pouze sedm zápasů. Jako vítěz z nich Jablonec vyšel třikrát, tři zápasy skončily remízou a jen jednou se z výhry radovala Jihlava.

V Jihlavě však Jablonec vyhrál jen jednou, a to v sezoně 2012/2013. To se o vítěznou branku postaral v 62. minutě Jan Kopic, odchovanec jihlavského fotbalu. Nejvíce gólů viděli diváci v minulé sezoně opět na stadionu na Vysočině. Jablonec tehdy prohrál 3:2 a v dresu Jihlavy se proti nám trefil i Lukáš Masopust, který v zimě přestoupil právě na sever Čech. 

Vstup do jarní části vyšel také lépe Jablonci, který oba své zápasy vyhrál. Naopak Jihlava získala jen jeden bod za bezbrankovou remízu na půdě Bohemians Praha 1905. V minulém kole na domácí půdě Jihlava prohrála se Slováckem 0:1. Tudíž za dva jarní zápasy ani nevstřelila branku. 

Podívejte se na aktuální formu obou soupeřů

Zajímavosti obou sobotních soupeřů

  • Obránce Jihlavy Krejčí a útočník Mešanovič působili v Jablonci, záložník Masopust zase přišel v zimě do Jablonce z Vysočiny, jihlavským odchovancem je i Kopic.
  • Jablonec má s 35 góly druhý nejlepší útok po vedoucí Plzni.
  • Jablonec vyhrál 6 z posledních 7 kol a prohrál v jediném z posledních 12 kol.
  • Pokud nastoupí Filip Novák, tak si připíše 95. start z české lize. Novák by mohl také zakulatit svůj počet ligových gólů na 10, pokud se alespoň jednou trefí.

Jak to bylo na podzim?

Na Střelnici se Jihlava představila v 5. ligovém kole a ústřední postavou zápasu se stal obránce Filip Novák, který Jihlavu sestřelil dvěma góly. I díky tomuto utkání je momentálně nejlepším střelcem Jablonce s šesti brankami. Přidá další gól v sobotu?

FK BAUMIT Jablonec - FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Branky: 24. a 50. Filip Novák. Rozhodčí: T. Kocourek - M. Wilczek, Z. Arnošt (K. Hrubeš). ŽK: Kučera, Kukoľ (oba Jihlava). ČK: Kukoľ.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Kysela, Pernica, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic (83. Moulis), M. Pospíšil, Crnkić (77. Čížek) - Doležal (70. Kubista). Trenér: Šilhavý.

Jihlava: Hanuš - Vidlička (71. Mlakič), Tlustý, J. Krejčí, Marek - Kučera, Jánoš - Kukol, Jungr (90.+1 Fulnek), Vaculík - Harba (90.+1 Duba). Trenér: P. Rada.


Author Martin Bergman
Sdílet článek