Article image

Jablonec míří v sobotu na Vysočinu

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:1
Synot liga, 19. kolo so 7. 3. 2015, 17:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté budou v sobotu v rámci 19. kola SYNOT ligy bojovat o další důležité body na Vysočině. Na jihlavském stadionu se představí úderem 17 hodiny!

Jihlavští nezačali jarní část ligové soutěže příliš šťastně. Po vcelku vydařené přípravě, kdy svěřenci trenéra Klusáčka pouze jednou prohráli, získali v jarních dvou kolech jen jediný bod, za bezbrankovou remízu na Bohemians 1905. V druhém jarním měření sil totiž jihlavští doma překvapivě podlehli Slovácku 0:1. Navíc předvedenou hrou prozatím nepotěšili oko diváků a už vůbec né trenérů. „Bez vstřeleného gólu se hraje těžko a my jsme i se Slováckem spíš mohli být rádi, že jsme neinkasovali podruhé,“ vrací se k poslednímu duelu jihlavský trenér Luděk Klusáček.

Jihlava se během podzimu vyškrábala z úplného pásma sestupu do klidnějších vod ligové tabulky, jenže prvními jarními nezdary se opět přiblížila sestupovým příčkám už na čtyři body. „Musíme se z toho úvodu jara oklepat. Nesmíme začít zmatkovat. Pokud chceme uspět proti Jablonci a získat nějaké body, musíme být lepší, mnohem lepší. Chceme být více v pohybu a oproti minulým zápasům přidat na fotbalovosti a agresivitě,“ plánuje trenér Vysočiny. Jihlavský celek totiž vstoupil do jarní části z jedenácté pozice s jasným cílem, vyhnout se samotným bojům o záchranu. Kádr nedoznal v zimě větších změn, odešel jen talentovaný Masopust právě do našeho Jablonce.

Jablonec má v úvodu jara opačné starosti. V prvních dvou kolech získal plný počet bodů za dvě vítězství a díky zaváhání Sparty v Ostravě se dotáhl na letenský tým už na dva body. BAUMIT navíc upevnil i třetí místo díky porážce Mladé Boleslavi v Příbrami. „Poslední ligové zápasy ukázaly, že každý zápas je těžký, především v těch venkovních prostředích,“ ohlíží se za posledními výsledky konkurentů asistent jablonecké trenéra Jiří Chytrý.

Nejen proto čeká jablonecký asistent těžké utkání i v sobotu na Vysočině. „Očekáváme podobný typ zápasu jako naposledy doma s Bohemians. Domácí asi budou poctivě bránit a budou se snažit být nebezpeční z rychlých protiútoků. My se ale opět stoprocentně připravíme a budeme věřit v další náš úspěch,“ říká před sobotním mistrovským zápasem trenér Chytrý.

Podzimní vzájemný duel na jablonecké Střelnici vyhrál domácí Jablonec díky dvěma přesným trefám obránce Filipa Nováka.

Utkání začíná v sobotu 7. března od 17 hodin v Jihlavě

Rozhodčí: Lerch – Wilczek, Hájek

Delegát: Tulinger


Author Jan Bendl
Sdílet článek