Article image

Byli jsme málo přímočaří, vytkl hráčům Šilhavý

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
3:0
Synot liga, 18. kolo so 28. 2. 2015, 14:00
Reportáž

Trenéři i aktéři sobotního zápasu věděli, že rozhodující pro celý průběh utkání byla právě první branka Martina Pospíšila z 54. minuty. Pak už jablonečtí přidali další góly a další šance nevyužili, což po zápase nemuselo tolik mrzet domácího kouče Jaroslava Šilhavého.

Klokani v Jablonci drželi nerozhodný stav téměř 55. minut, po prvním inkasovaném gólu ale inkasovali během dalších třináct minut ještě dvakrát, čímž vůbec nepotěšili kouče Romana Pivarníka. „Těžko se mi to hodnotí. Odehráli jsme ale jinak dobrý zápas, i když výsledek tomu až tak nenasvědčuje. Hráli jsme ve středním bloku a s dobrým přechodem do útoku, domácí jsme do šancí nepouštěli a zápas jsme kontrolovali. V tom jsme pokračovali i v druhém poločase, zápas ale jednoznačně rozhodl první gól. Ta branka domácí uklidnila a pak přidali další dvě trefy. Fotbal se bohužel hraje na góly a my jsme domácím dovolili dnes skórovat,“ litoval po zápase kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník.

Jabloneckého kouče Jaroslava Šilhavého těšily především tři rychlé branky v druhé části hry. „Věděli jsme, že soupeř je houževnatý. V prvním poločase jsme se do nich nemohli dostat, byli jsme málo přímočaří a aktivní dopředu. Netlačili jsme se do vápna ani do zakončení,“ vytkl hráčům o poločase kouč Šilhavý.

„Druhý poločas byl o větším našem pohybu, dostali jsme se do vedení a měli jsme i další dobré šance. Za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili,“ dodal k samotnému průběhu zápasu jablonecký trenér.

Na jablonecké lavičce se chvíli před úvodní brankou už připravovalo střídání právě Pospíšila, který nakonec otevřel brankový účet utkání. „Střídání se připravovalo. Nebyli jsme spokojeni s hrou, "Pospa" ve středu hřiště ztrácel spoustu balonu, chtěli jsme něco změnit,“ vysvětlil plánovanou změnu na hřišti, Pospíšila pak nechal na hřišti ještě dalších patnáct minut.

Jablonečtí trenéři se připravovali na soupeře, jak prozradil kouč domácích. „Věděli jsme, že na Švengera platí překvapivé střely, pohotové a nečekané. A Pospova střela je vždy nebezpečná, i když je to těžký kop, ale rychlý. Pospa tohle v noze má, vystřelil pohotově a jsme rádi, že to tam padlo,“ těšil důležitý gól kouče.

Dá se očekávat, že s podobnou taktikou budou do Jablonce přijíždět i další celky. „Budeme na tom pracovat každým dalším zápasem. Je pravda, že soupeři nám doma budou hrát asi na brejk. Trošičku si ta naše hra sedá, věřím tomu, že se to bude zlepšovat. Není jednoduché chodit do plných, ale budeme na tom pracovat a až samotný zápas nám ukáže, jestli se nám to daří zlepšovat,“ uzavřel Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek