Article image

Historická bilance hovoří v náš prospěch

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
3:0
Synot liga, 18. kolo so 28. 2. 2015, 14:00
Reportáž

Jaká je dlouhodobá bilance proti Bohemians Praha 1905? V jakém zápase dal Jablonec svému soupeři nejvíce gólů? Nejen tyto informace se dozvíte v našem statistickém preview s infografikou.

S pražskými Klokany jsme se utkali ve 23 zápasech, ve kterých jsme si připsali 15 vítězství, pětkrát jsme s Bohemians remizovali a pouze třikrát odešli poraženi. Na Střelnici se z těchto zápasů odehrálo 11 duelů a Jablonec má slušná čísla - 7 výher, 2 remízy a 2 prohry. 

Ligová bilance

V úvodním jarním kole si Jablonec připsal tři body za důležité vítězství 2:1 na půdě Slovácka. Dvakrát se trefil lotyšský reprezentant Valerijs Šabala. Bohemians Praha 1905 přivítala v Ďolíčku Jihlavu. Diváci branku neviděli a oba celky se rozešly remízou 0:0. V ligové bilanci posledních pěti zápasů je na tom Jablonec proti Bohemce o poznání lépe - čtyři výhry a jedna prohra. To tým Bohemians Praha 1905 si z posledních pěti zápasů připsal dvě remízy a tři porážky.

Rekordní vítězství na Střelnici

Ve vzájemných zápasech obou sobotních soupeřů padá hodně branek. V průměru je to 2,3 gólu na utkání. Nejvíce branek viděli diváci v roce 2011. To Jablonec na Střelnici zvítězil vysoko 5:0. Navíc se o všechny branky postaralo pět různých hráčů. A jeden z nich je v kádru Jablonec i nyní. Tím hráčem je náš záložník Jan Kopic. 

Utkání si můžete připomenout v našem ohlédnutí. Díky tomu, že náš klub letos slaví 70 let od svého založení, odstartovali jsme tímto videem seriál historických záběrů, kterými budeme mapovat historii našeho klubu.

Statistické milníky

V sobotním utkání s Bohemians 1905 můžeme překonat hned tři milníky. Pokud se mezi střelce zapíše opět Jan Kopic, bude to jeho branka číslo 20 v profesionální ligové kariéře. V devíti uplynulých zápasech v SYNOT lize jsme se vždy alespoň jednou zapsali mezi střelce. Pokud se nám to podaří také v sobotu, bude to již desáté utkání v řadě. A v neposlední řadě můžeme dosáhnout na 800 branek v samostatné české lize. Nyní máme na kontě 798 vstřelených gólů (pro další podrobnosti nakoukněte do naší historické tabulky).


Author Martin Bergman
Sdílet článek