Article image

Jarní domácí premiéra s Klokany už od 14 hodin!

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
3:0
Synot liga, 18. kolo so 28. 2. 2015, 14:00
Reportáž

Po bezmála třech měsících se v sobotu půjde v Jablonci opět na prvoligový fotbal. Fanoušci se těší na první letošní domácí vystoupení svých borců, kteří budou v netradičním čase už od 14 hodin bojovat o další body proti Bohemians 1905!

S jasným cílem rychlé záchrany vstupují do jarních bojů vršovičtí Bohemians 1905, náš první domácí soupeř v novém roce. „Věříme, že boj o záchranu zvládneme, přispět by k tomu měla naše pracovitost, úsilí, ale i předvedené výkony v zimní přípravě,“ nechal se slyšet na tiskové konferenci před startem jara ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek. Klokani v zimě vyztužili kádr, jejich řady posílil brankář Zlámal, exjablonecký středopolař Marek Jarolím, obránci Škerle a Gajič a záložník Cicman. Zachránit se co možná nejdřív, to je jasný cíl pražského týmu, který má ve vyrovnané tabulce prozatím tříbodový náskok na sestupové pozice.

Svěřenci kouče Pivarníka si v zimní přípravě připsali čtyři výhry, tři remízy a stejný počet porážek. V generálce porazili druholigový Sokolov 2:1 a natěšený Ďolíček se těšil na bodový zisk také v prvním mistrovském utkání proti Jihlavě. Jenže ve Vršovicích se minulý týden zrodila nemastná a neslaná bezbranková remíza. „Hráli jsme sice poctivěji dozadu než v podzimní části, ale největší problém jsem viděl ve hře útočníků,“ lamentoval po domácí remíze kouč Pivarník.

Oba týmy se v letošním soutěžním ročníku potkají již počtvrté. Všechny zápasy vyhrál náš Jablonec, ligový duel 2:1, ve dvojzápase poháru FAČR vždy 2:0. „Samozřejmě v lize se známe všichni, těžko se můžeme něčím překvapit. Jablonec bude i tentokrát favoritem. My budeme osobně bránit, dávat pozor na své chyby a snažit se hrát dopředu,“ plánuje kouč Bohemians.

Jablonec odstartoval jaro nelehkým zápasem na hřišti Slovácka, odkud si přivezl tři body za vítězství 2:1! Naopak čtvrtá Boleslav v domácím zápase „jen“ remizovala a rozdíl mezi oběma týmy vzrostl už na 9 bodů. „My jdeme za účastí v předkole jedné z evropských soutěží. Pokud se budeme zlepšovat, třeba vytvoříme i tlak na Plzeň a Spartu,“ říká k zajímavé situaci na prvních třech místech prvoligové tabulky asistent hlavního kouče Baumitu Jiří Chytrý.

Jablonečtí trenéři neponechávají nic náhodě a našeho sobotního soupeře byli v minulém kole osobně sledovat. „Jsou houževnatí, nebezpečný, mají rychlý přechod do útoku. Navíc v zimě vyztužili obranu a kvalita jim zůstala i v ofenzivě. Nic nám nedají zadarmo, ale bude to boj a my nic nepodceníme. Hrajeme doma a chceme tři body,“ říká rázně jablonecký asistent.

Utkání začíná v sobotu 28. února od 14 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jílek – Urban, Vlasjuk

Delegát: Pechanec


Author Jan Bendl
Sdílet článek