Article image

BAUMIT odstartuje ligové jaro na Slovácku

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:2
Synot liga, 17. kolo pá 20. 2. 2015, 20:15
Reportáž

Po měsících zimního spánku se už v pátek naplno rozjede jarní kolotoč zápasů SYNOT ligy. Prvoligové brány otevře zápas právě našeho Jablonce na půdě Slovácka!

Souboj osmého Slovácka s třetím Jabloncem nastartuje fotbalové jaro svou páteční předehrávkou. Tým z Uherského Hradiště s jedenadvaceti získanými podzimními body nechce mít v jarní části problémy se záchranou. „Už těmi prvními jarními zápasy chceme dát jasně najevo, že do bojů o záchranu nepatříme. Rozhodovat ale bude každý bod,“ předpovídá kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Jeho tým zůstal v zimní pauze bez výraznějších změn. „Doplnili nás jen mladí hráči, kteří se jeví velmi šikovně. Věřím, že našemu útočníkovi Doškovi bude držet zdravíčko a ti mladí se kolem něj hodně naučí,“ přeje si Habanec.

Fotbalisté z Uherského Hradiště odehráli v zimní přípravě osm zápasů s bilancí tří výher, tří porážek a dvěma nerozhodnými výsledky, při skore 13:6. Jenže v posledních čtyřech zápasech vyšli Habancovi fotbalisté gólově naprázdno, v generálce s Olimpikem Doněck pak ještě na tureckém soustředění remizovali 0:0. „Šance jsme si ale připravovali a já pevně věřím, že je začneme proměňovat už v pátek proti Jablonci. Jsme nabuzeni a na ligový start se těšíme,“ říká vytáhlý útočník Slovácka Libor Došek, na jehož služby budou domácí tradičně velmi spoléhat.

Jablonečtí mají za sebou poměrně vydařenou zimní přípravu. V přípravných zápasech dosáhli bilance sedmi výher, jedné remízy a jedné porážky se skóre 27:10. Nejlepším střelcem přípravy byl krajní záložník Kopic s šesti zásahy, sekundoval mu se čtyřmi góly novic v útoku Šabala, tři branky přidal Crnkić.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mají svému pátečnímu soupeři co oplácet, na podzim totiž ve vzájemném duelu na Střelnici ztratili po remíze 1:1. „Jejich kádr v zimě téměř nedoznal změn. Tak jak se tu prezentovali na podzim, tak podobně budou hrát asi i teď, navíc doma před svými fanoušky. Nečeká nás nic jednoduchého. Přesto věřím, že jsme na ně dobře připravení a zápas zvládneme,“ řekl před utkáním kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

Také kapitán zelenobílých Tomáš Hübschman varuje před domácím prostředím. „Slovácko hraje doma výborně. Mají tam vytvořené skvělé podmínky a skvělé fanoušky. Nakonec i ten styl, který preferují, jim tam vyhovuje. Mají útočníka Doška, který dává góly, k tomu i silné kraje, které mu to dokáží do vápna dát,“ vypočítává Hübschman.

Fotbalový stadion v Uherském Hradišti v současné době prochází plánovanou rekonstrukcí před blížícím se mistrovstvím Evropy hráčů do 21let. Při pátečním zahajovacím zápase SYNOT ligy by ale dle informací pořadatelů neměli návštěvníkům probíhající práce způsobit jakékoliv komplikace. Vstupenky v hodnotě 150,- Kč budou k dostání na stadionu dvě hodiny před začátkem zápasu.

Utkání začíná v pátek 20. února od 20:15 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Královec – Wilczek, Kordula

Delegát: Bohuněk


Author Jan Bendl
Sdílet článek