Article image

Vítězná generálka proti Varnsdorfu

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
4:1
Přátelská utkání, přát. so 14. 2. 2015, 10:30
Reportáž

Generálka proti druholigovému Varnsdorfu se povedla. Na hřišti ve sportovním centru v Nymburku zvítězil Jablonec v posledním zápase před startem jara vysoko 4:1.

Jablonečtí šli do vedení hned v úvodu zápasu. Už ve třetí minutě obral hostujícího Tvahoru o míč Šabala, přihrál volnému Kopicovi, který s přehledem prostřelil gólmana. Varnsdorfští mohli srovnat po čtvrthodině hry, Tvaroha ale v dobré příležitosti nezachoval chladnou hlavu a minul jabloneckou branku. Až sedm minut před koncem vyšla gólová akce BAUMITu, z pravé strany centroval do vápna Romera a Šabala míč pohotově uklidil do sítě!

Také po změně stran byl Jablonec častěji na míči a diktoval tempo hry. Na Kopicův střílený centr těsně nedosáhl u vzdálenější tyče Crnkić. V dalších šancích neuspěli ani jeho kolegové, Greguš zamířil nad břevno a Perniceho hlavička po rohovém kopu se mezi tyče nevešla. V 60. minutě trenér Šilhavý prostřídal, do hry poslal prakticky až na Nováka a Greguše všechny nové hráče v poli. Do zakončení se poté dostali i hosté, Daníčkův pokus nejdříve skončil těsně vedle. V 72. minutě už jejich akce z pravé strany skončila gólem, v pádu dotlačil míč do sítě Hrubého Rudnytskyy!

Jablonec ale nesložil zbraně a dvěma góly Masopusta v poslední čtvrthodině hry navýšil své vedení. Nejdříve se krásně opřel do míče z 19 metrů a jeho táhlá střela skončila v šibenici! Osm minut před koncem Masopust zakončil hlavou i centr Moulise a stanovil konečný stav generálky s Varnsdorfem na 4:1.


Author Jan Bendl
Sdílet článek