Article image

Ligovou generálku Jablonec odehraje s Varnsdorfem

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
4:1
Přátelská utkání, přát. so 14. 2. 2015, 10:30
Reportáž

Poslední přípravný duel v rámci zimní přípravy odehrají jablonečtí fotbalisté v sobotu 14. února od 10:30 hodin na přírodní trávě Sportovního centra Nymburk proti druholigovému FK Varnsdorf.

S jedním z aspirantů na postup do nejvyšší fotbalové soutěže se v generálce na jarní odvetné boje v SYNOT lize utká jablonecký tým.

Druholigový FK Varnsdorf po letech strávených v ČFL hraje už pátou sezonu druhou nejvyšší tuzemskou soutěž. Letos patří díky úspěšnému podzimnímu tažení k hlavním aspirantům na postup do první ligy. Aktuálně druhý tým Fotbalové národní ligy vedený koučem Frťalou prohrál v podzimní části jen třikrát a na slibně rozjetou sezonu hodlá navázat také v jarní části. Varnsdorfští se i proto v zimních přípravných duelech střetávají s prvoligovými českými celky. V přípravě sice prohráli 0:2 s ligovými výběry Mladé Boleslavi (0:2), Hradce Králové (0:1) či Liberce (0:2), ale připsali si i cenné vítězství nad pražskou Slavií (3:2).

Jablonečtí fotbalisté se po návratu z Portugalska museli kvůli zdejším klimatickým podmínkám vrátit v tomto týdnu opět na umělou trávu. Přesto se klubovému vedení povedlo zajistit pro sobotní generálku přírodní trávník. Sobotní duel s Varnsdorfem se tak odehraje ve Sportovním centru Nymburk s výkopem od 10:30 hodin.

Připomeňme, že oba týmy na sebe narazily už v letní přípravě, kdy Jablonec nečekaně na začátku letní přípravy Varnsdorfu podlehl v Doubravě u Turnova 2:3.


Author Jan Bendl
Sdílet článek