Article image

Deník z Algarve - den 5

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Kodaň
2:0
Přátelská utkání, Atlantic Cup st 4. 2. 2015, 21:00
Reportáž

Jablonečtí si na turnaji Atlantic Cup připsali cennou výhru proti dánskému FC Kodaň. Vedle zlepšeného výkonu těšila hlavně udržená nula brankáře Vlastu Hrubého i stopera Luďka Pernicu, kteří sdílí jeden pokoj na hotel Penina.

O kvalitnějším výkonu

Pernica: Jsme hodně spokojeni a já osobně z toho mám velmi dobrý pocit. Odehráli jsme celý zápas ve vysoké kvalitě proti velmi těžkému soupeři. Dokázali jsme po celých devadesát minut skvěle kombinovat a dobře napadat.

O čistém kontu

Hrubý: Je pravda, že to bylo teprve podruhé v zimní přípravě. I proto je pro naše sebevědomí důležité takový výsledek dobrý. Bylo to dáno i tím, že jsme v předchozích zápasech chybovali. Věřím ale, že se to bude zlepšovat a na úvod ligy nám to vzadu bude fungovat jako na podzim.

O pokutovém kopu Kodaně

Hrubý: Penalta v žádném případě neměla být nařízená. Šel jsem do souboje. Když jsem ale viděl, že na balon nedosáhnu, tak jsem stáhnul ruce. Útočník padal už asi metr přede mnou... Pravda se pak ukázala a penaltu jsem vyrazil.

O zlepšení oproti zápasu s Göteborgem

Pernica: Rozdíl byl markantní v pohybu. Dále šlo především o koncentraci a neudělat stejné chyby, což se nám podařilo. V druhém poločase jsme Dány pustili snad jen k jedné střele a pak k penaltě, kterou Vlasta skvěle chytnul.

Hrubý: Myslím, že to bylo o poznání lepší než v utkání s Göteborgem. Hlavně jsme se vyvarovali individuálních chyb a v útočné fázi se nám častěji dařilo dotáhnout akce do zakončení.

O formě mužstva

Hrubý: Podle mě se to dobře ladí na start jarní části ligy. Vidíme to i na trénincích, že se tam projevují ty herní prvky, které nám trenéři ukazují.

O počasí v Algarve

Hrubý: Trochu nás zaskočilo, že není úplně teplo, jako jsme čekali. Panují tu menší teploty než třeba v Turecku nebo na Kypru, dost fouká i vítr. Bude to ale aspoň snadnější při přechodu zpátky do Čech těsně před startem ligy.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek