Article image

Jablonec slaví vítězství 2:0 nad FC Kodaň!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Kodaň
2:0
Přátelská utkání, Atlantic Cup st 4. 2. 2015, 21:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté slaví první výhru na Atlantic Cupu. V druhém zápase ve skupině si připsali cenné vítězství nad dánským FC Kodaň, po gólech Crnkiće a Šabaly!

Hned čtyři změny oproti úvodnímu zápasu Atlantic Cupu s Göteborgem přichystal kouč Šilhavý pro středeční duel se slavným dánským týmem z Kodaně. Už v 6. minutě po dlouhém nákopu stáhl pronikajícího Šabalu poslední obránce Kodaně Nillson a rozhodčí ho bez váhání poslal do kabin! Z následné standardní situace zamířil Beneš zhruba z 22 metrů k tyči, tam ale stihl včas doskočit brankář Wiland a míč lapil. V 9. minutě mohli jít hosté do vedení, Cornelius v pádu ale naštěstí poslal balon nad břevno!

Na hřišti mezitím přibylo několik tvrdších zákroků, které se naštěstí obešly bez zranění i ošetřování. Po půlhodině hry se přeci jen začal více prosazovat jablonecký tým a začaly se rodit i zajímavé situace před dánskou brankou.

Nejdříve Crnkičovu střelu ke vzdálenější tyči srazili obránci na roh. V další akci sebral Dánům míč Pospíšil, rychle jej předal Kopicovi, který vystřelil z dálky, hostující obrana pak raději míč uklidila před dobíhajícími hráči na další z rohů. Ve 40. minutě se Kopic prezentoval technickou střelou z hranice vápna, míč však těsně minul levou tyč dánské branky!

V nastavení prvního poločasu byl opět stažen pronikající Šabala tentokrát Jørgensonem, ten ale za svůj zákrok viděl tentokrát jen kartu žluté barvy. Přesto se z následné standardky zahrávané Kopicem dočkal Jablonec vedoucí branky. Gólman míč stačil jen vyrazit, odražený balón pak od kopačky Crnkiče přeci jen doputoval k tyči kodaňské branky a Jablonec šel do kabin s jednobrankovým náskokem!

Po změně stran skvěle vytěsnil střelu Jørgensena z trestného kopu brankář Hrubý! V 58. minutě jablonečtí předvedli po chybné rozehrávce Dánů rychlou akci, kterou chladnokrevně zakončil Šabala v druhou branku našeho týmu! Čtvrt hodiny před koncem zápasu mohli hosté zápas zdramatizovat, Amankwaa totiž padl přes Hrubého a rozhodčí nařídil pokutový kop! Jablonecký brankář ale dokázal penaltu Gislasonovi vyrazit a dorážka dalšího z hráčů mířila vysoko nad branku! Stejný hráč prověřil jabloneckého strážce branky také v 85. minutě, míč ale Hrubý nadvakrát zkrotil ve své náruči.

Jablonec si tak po úvodní porážce od IFK Göteborg připsal první vítězství na turnaji, navíc nad velmi kvalitním soupeřem, který loňský Altantic Cup vyhrál.


Author Jan Bendl
Sdílet článek