Article image

Jablonec jde v turnaji proti FC Kodaň

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Kodaň
2:0
Přátelská utkání, Atlantic Cup st 4. 2. 2015, 21:00
Reportáž

Druhými zápasy ve skupinách pokračují v úterý a ve středu zápasy na portugalském turnaji Atlantic Cup. Náš BAUMIT Jablonec poměří ve středu večer síly s dalším špičkovým klubem, tentokrát s obhájcem loňského prvenství na turnaji dánským FC Kodaň.

Nejúspěšnější dánský klub a druhý tým posledního ligového ročníku se vloni mezi 32 účastníků prestižní Ligy mistrů neprobojoval, stopku mu vystavil těsně před základními skupinami německý Leverkusen. Dánové se tak na podzim „museli“ spokojit s Evropskou ligou, ve své skupině se jim ale nedařilo a skončili poslední za Helsinkami, FC Turín a FC Bruggy.

Dánský fotbal zastupují na Atlantic Cupu hned tři přední týmy Superligy, kromě Kodaně, také aktuální lídr tabulky Midtjylland a Brondby. FC Kodaň ale není na zdejším turnaji nováčkem, ba naopak, v loňské sezoně celý Atlantic Cup vyhrála, když ve finále jednoznačným výsledkem smetla ruský Spartak Moskva 5:0! Letos je dánský velkoklub na portugalské půdě znovu a přicestoval s touhou obhájit prvenství na prestižním turnaji.

Vzájemné utkání BAUMITu Jablonec s FC Kodaň začíná na stadionu Estádio Algarve 21 hodin SEČ a přímým přenosem jej vysílá česká televizní společnost TV SPORT 5. Ze zápasu přináší také textovou online reportáž portál onlajny.com.

Vstup do Atlantic Cupu ale dánským Vikingům nevyšel podle představ, v zahajovacím zápase celého turnaje prohráli i přes mírnou převahu s ruským Dynamem Moskva 1:2, když neudrželi slibné vedení. Také jablonečtí budou chtít napravit úvodní nezdar se švédským IFK Göteborg, kterému podlehli 1:3. "Čeká nás ještě zdatnější soupeř než Göteborg. Proto se musíme vyvarovat chyb, které jsme tam napáchali především v prvním poločase," řekl k soupeři trenér Šilhavý, který se s dánským mistrem střetl i na loňském Atlantic Cupu. Slovan Liberec tehdy pod jeho vedením prohrál 0:4.


Author Jan Bendl
Sdílet článek