Article image

Jablonec v prvním utkání prohrál s IFK Göteborg

Team logo Team logo
IFK Göteborg FK Jablonec
3:1
Přátelská utkání, Atlantic Cup ne 1. 2. 2015, 17:30
Reportáž

První utkání na turnaji Atlantic Cup skončilo porážkou Jablonce. Švédský vicemistr zvítězil 3:1 po poločase 3:0.

První poločas zápasu Jablonci vůbec nevyšel. Po úvodní slušné pasáži, kdy mohl Crnkić již ve 2. minutě hlavou skórovat, přišlo první zaváhání v obraně a v 10. minutě zápasu otevřel skóre zápasu Lasse Vibe. Po dvou minutách byl pak rozdíl ve skóre o dva góly. Mikael Boman využil chyby na straně Jablonce a překonal brankáře Hrubého.

Jablonečtí pak zlepšili hru a měli několik dobrých šancí na korigování skóre. V 17. minutě nebezpečně pálil Martin Pospíšil. O sedm minut později pěkně vystřelil Jan Kopic na zadní tyč, ale brankář Sandberg byl pozorný.

Ve 35. minutě jsme byli nejblíže gólu v prvním poločase. Po nakrátko rozehrané standardce se míč odrazil od tyče před branku, kde dorážel Marek Kysela. Bohužel stál v ofsajdu. Hned o minutu později se však skóre měnilo na druhé straně. Marek Kysela přišel v souboji, po kterém byl ošetřován, o míč a následný brejk Göteborg zakončil gólem na 3:0 zásluhou Vibeho.

Do druhého poločasu trenér Jaroslav Šilhavý poslal čtveřici hráčů Šabalu, Beneše, Mišůna a Rossiho. A Jablonec začal druhé dějství mnohem lépe. Více se tlačil do zakončení a přišla také kýžená branka. Mišůn zatáhl míč po levé straně a jeho centr do vápna se dostal k Crnkićovi. Ten ukázal svůj přehled a přesným centrem našel lépe postaveného Kopice, který snížil na 3:1 v 59. minutě.

V 67. minutě přišli na hřiště Pavel Moulis s Lukášem Masopustem a první jmenovaný měl v 68. minutě dobrou šanci ke skórování. Jeho tečovanou střelu ale vytěsnil brankář Sandberg na rohový kop. Závěrečná dvacetiminutovka utkání byla trochu křečovitá, když chybělo více klidu ve finální fázi. Blízko ke gólu byl také Vít Beneš, který se netradičně ujal zahrávání trestného kopu. Jeho dobře mířený pokus ale skončil těsně vedle levé tyče.

Ani zlepšený výkon ve druhé půlce zápasu na body nestačil a Jablonec prohrál 3:1. V dalším utkání změří svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého síly s FC Kodaň ve středu od 21 hodin.


Author Martin Bergman
Sdílet článek