Article image

Kanonáda proti Dukle byla podpořena také dobrými statistikami

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté si pátečním výkonem v domácí předehrávce 10. kola SYNOT ligy proti Dukle Praha připsali drtivé vítězství 6:0, které bylo zcela zasloužené. Tento fakt potvrzují také statistiky, ve kterých měl Jablonec také navrch. Více v následujícím článku a grafice.

V počtu útoků to Jablonec dotáhl v utkání na kulatou stovku, přičemž valná většina (83) byla pozičními útoky. Ze stovky útoků se Jablonec propracoval k 20 střelám a deset z nich mířilo přímo na branku. Osm pokusů šlo mimo tyče a dva byly zblokované. V osmi případech se Jablonec dostal do zakončení v pokutovém území soupeře a šestkrát mířil míč na branku.

Dukla Praha si v utkání i přes drtivý výsledek připsala 88 útoků a jedenáct střel. Na branku ale šly pouze dva pokusy, se kterými si Vlastimil Hrubý poradil. Další čtyři pokusy zablokovala obrana Jablonce, která v poslední době pracuje velmi dobře. Přeci jen v čtyřech po sobě jdoucích zápasech Jablonec neinkasoval!

Fotbalisté FK BAUMIT Jablonec málem také překonali hranici šesti set přihrávek v utkání s Duklou Praha. K tomu chyběly dvě výměny míče. Z 598 přihrávek jich domácí hráči přesně adresovali svému spoluhráči v 495 případech, tedy s úspěšností 83 procent! Z celkového počtu přihrávek jich bylo 368 útočných. Dukla si přihrála 460krát s úspěšností 78 procent.

I přesto, že svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vyhráli 6:0, bylo držení míče jen o pár procent ve prospěch Jablonce – 55:45. Na začátku zápasu, kdy Jablonec hned třikrát skóroval, bylo držení 60:40. Stejně tomu bylo také na začátku druhého poločasu.

Diváci v zápase viděli také řadu soubojů, celkem jich oba soupeři absolvovali 200. Domácí hráči jich vyhráli 108, měli tedy 54 procentní úspěšnost. Ze soubojů také vychází počet odebraných míčů soupeři, oba celky jich získaly 17 ve svůj prospěch. Jediná statistika, ve které měli navrch Pražané z Dukly, byl počet faulů. Nasbírali jich 11, tedy o jeden víc než domácí Jablonec.

Jednoznačný výsledek 6:0 se také projevil na pořadí v ligových statistikách. V počtu vstřelených branek je Jablonec na druhém místě s 20 přesnými zásahy za vedoucí Plzní (22 gólů). V počtu gólů na zápase se Jablonec také posunul na druhé místo s dvěma góly na utkání. V letošní sezoně tedy Jablonec zatím vstřelil 20 branek. V prvním poločase se prosadil devětkrát (3. místo) a v druhé části zápasu si Jablonec připsal 11 branek (2. místo). Na druhém místě v ligovém pořadí je Jablonec v počtu branek na hřišti soupeře, kterých v této sezoně dal již devět. Vedoucí Plzeň jen o jednu více.

Jablonečtí fotbalisté si výrazně polepšili také v pořadí všech týmů s nejvyšším počtem střel na branku. Na vedoucí Plzeň ztrácí jen pět pokusů s 61 střelami na třetím místě. Dobře pracující tým nejen v útoku, ale také v obraně, pomáhá brankáři Vlastimilu Hrubému. Ten se s pěti vychytanými nulami posunul na druhé místo v ligovém pořadí za lídra Davida Bičíka ze Sparty.


Author Martin Bergman
Sdílet článek