Article image

Trenér Josef Pešice: Jablonec dnešní hrou naznačil, že směřuje na vršek tabulky

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Josef Pešice, bývalý trenér Jablonce, který náš tým přivedl před jedenadvaceti lety do první ligy, si nemohl vynachválit vydařenou páteční předehrávku na jablonecké Střelnici, v které BAUMIT deklasoval Duklu Praha v poměru 6:0.

Dnešní zápas se musel divákům líbit. Viděl jste to také tak?

Určitě. Dnešní zápas byl typický pro to, jak by si ho představovali fotbalisté, diváci, trenéři a manažeři. Krásný zápas, padlo šest gólů a zvláště jablonecký mančaft hrál v úžasné pohodě. Důležité pro domácí tým bylo to, že jim vyšel začátek utkání. Vést v 18. minutě 3:0, to je úžasné a podle toho to také na hřišti vypadalo. Jablonec byl jednoznačně lepší, předváděl fotbal plný nasazení a pohybu a dnešní výkon ukázal, že řeči o tom, že chce hrát v pohárové Evropě, nejsou vůbec plané. Na druhou stranu je nutno přiznat, že Dukla tady hrála špatně.

V čem špatně?

Dukla tady propadla v důrazu jak v obraně, tak i ve středové řadě a v útoku. Dostala se do pár dobrých šancí, ale vůbec nebyla důrazná, hráči nevystřelili. Špatně bránili, prohrávali osobní souboje a to způsobilo, že v úvodu zápasu prohrávali 3:0 a to se pak domácímu mužstvu hraje krásně.

Jablonec ukázal, že není Jihlavou, kterou Dukla naposled porazila 4:1.

Přesně tak. Duklu dneska čekal zcela jinej soupeř. Začala hrát hodně otevřený fotbal a na to doplatila. Jablonec odpověděl dobrou kombinací, vysoko napadal. Kéž by se jich střelecká produktivita, kterou dnes prokázali, držela co nejdýl. Je dobré, že se do mužstva přivedli rychlostní typy hráčů. A ještě jednou říkám, Jablonec předvedl výborný výkon. Pokud v tom bude pokračovat, rozdá si to i se Spartou a Plzní.    

V předcházejícím domácím utkání s Budějovicemi to byl úplně jiný zápas. Domácí hráli stále do plných a nedokázali otevřít jejich obranný val.

Na tom zápase jsem nebyl, ale něco jsem viděl a hlavně slyšel. Hráči Budějovic hráli zřejmě víc důrazněji a zodpovědněji v obraně  než Dukla a proto si odvezli bod.

Co jste říkal dnešním gólům?

Padly po krásných a vypracovaných akcích a diváci právem jabloneckému mančaftu aplaudovali. Bylo vidět, že si hráči po rychlých úvodních gólech začali věřit a některé věci, co tam předváděli, tak na to se chodí. Za stavu 3:0 bylo vidět, co všechno si hráč dovolí a vůbec nic se mu nestane, když něco zkazí.

Bylo něco, co byste na hře domácího mužstva zkritizoval?

Budu upřímnej, moc toho nebylo. Ten mančaft si sedá a dnešní hrou naznačil, že směřuje na vršek tabulky.

Našel jste hráče, který vás svou hrou zaujal?

Bylo jich hodně a i v mužstvu Dukly se mi jeden líbil.  Byl to francouzský střední útočník Beauguel a musím říct, že by se mi líbil i v dresu Jablonce.  V domácím dresu se mi líbil přehled Hübschmana a dále Filip Novák, který jako obránce neustále podporoval útočnou aktivitu domácích a sám dal dva góly. Ale hlavně se mi líbil celej mančaft.

{video}


Author Jan Bendl
Sdílet článek