Article image

Kouč Šilhavý: Asi nejlepší výkon co tu jsme

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté před reprezentační pauzou deklasovali hostující Duklu 6:0 a kouč domácích Jaroslav Šilhavý byl navýsost spokojen jak s výkonem, tak i s předvedenou hrou.  

Těžko se po šestibrankovém přídělu na jablonecké Střelnici hovořilo hostujícímu kouč Luboši Kozlovi. „Já budu stručný. Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe než na Slovácku. Jenže na Slovácku jsme dostali na 0:3 v jedenadvacáté minutě a tady snad v osmnácté. První gól jsme si dali sami a třetí taky. Tohle by zamávalo i s jinými týmy,“ krátce zhodnotil úvodní vývoj utkání hostující kouč.

„Soupeř pak vyrostl, vyhovuje mu, když hraje někdo otevřeně. Jablonec s rychlými hráči čekal na naše chyby. Od 25. minuty to bylo prakticky jen o tom, kolik to bude. Naše efektivita byla rozdílná než u domácích. Bylo jen otázkou času, kdy někdo odnese debakl od Jablonce a dneska tam BAUMITu padlo skoro všechno, co si vypracoval. Góly si dáváme sami. Domácím gratuluji k zaslouženému vítězství,“ utrousil Kozel.

Naopak šest branek a veleúspěšná produktivita domácích těšila kouče BAUMITu Jaroslava Šilhavého. „Máme velkou radost z výsledku i výkonu. Hlavně v prvním poločase jsme předvedli nejlepší výkon, co tu jsme. Ta práce se konečně zúročuje, konečně jsme proměnili šance. Byli jsme hodně produktivní, v krátkém čase jsme vstřelili tři branky a to otřese i jinými týmy. Dukla nám to umožnila i tím, že se tlačila dopředu a chtěla hrát," pochválil otevřenou ofeznivní partii soupeře kouč BAUMITu. „Věřím, že naši hráči budou nabývat sebevědomí,“ těšila dobrá hra domácího kouče.

Na adresu nejlepšího jabloneckého střelce Filipa Nováka, který přispěl k dnešnímu šestibrankovému vítězství dvěma góly, jablonecký lodivod uvedl. „Pět gólů není úplně obvyklých. Filipa Nováka to táhne dopředu, a s jeho výkony si třeba může říct o nominaci do nároďáku,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Šilhavý.  

{video}


Author Jan Bendl
Sdílet článek