Article image

Baumit nadělil Dukle půltuctu gólů

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Desáté kolo Synot ligy zavedlo na Střelnici pražskou Duklu a domácí Baumit se ukázal jako štědrý hostitel, když Pražanům na cestu domu přibalil do uzlíčku hned šest branek, o které se zasloužili dvakrát Novák, Doležal, Mingazov, Rossi a jedna branka byla vlastní.

Dukla v úvodu působila velmi pohyblivě a podnikala rychlé protiútoky, po jednom z nich sklepl míč proti noze Bergera Beauguel a míč z jeho kopačky prolétl těsně kolem jablonecké tyče. Jablonec odpověděl pokusem Pospíšila, který u tyče s přehledem pokryl brankař Rada. Výživnou první desetiminutovku pak ukončil Doležal, jenž líznul hlavou rohový kop Pospíšila přesně k tyči – 1:0!

V 15.minutě na hranici pokutového území přenechal Kopic míč Mingazovovi a ten krásně technickou střelou vymetl růžek Radovi branky – 2:0.

Nedobrého psychického rozpoložení Dukly využili jablonečtí hráči o dvě minuty později, když Rossiho zpětnou hlavičku po přetaženém centru si Štětina srazil do vlastní sítě – 3:0.

Ve 23.minutě mohla Dukla snížit, chyby Romery využil Beauguel, připravil míč do tutovky na penaltu Krmenčíkovi, kterému však zakončení velmi nesedlo a ohrozil spíše diváky za brankou než brankaře Hrubého. Na druhé straně se po prodloužení Doležala řítil do šance Mingazov, ale vystřelil podobě jako jeho protihráč Berger.

Po půlhodině hry vyšel domácím opět rohový kop a Pernicova tečovaná střela skončila těsně nad. O šest minut později se to však již povedlo. Romera se prosadil přes Hanouska a střílený centr na zadní tyči uklidil do sítě Novák – 4:0.

Jablonec tak do poločasové kabiny odcházel daleko spokojenější než hosté z Prahy. Dukla se sice prezentovala odvážným vysokým pressingem ve vysokém počtu hráčů, ale to byla spíše voda na mlýn technicky výborně vybaveným hráčům Baumitu, kteří těžké situace zvládali až s barcelonským přehledem a mohli hrát do otevřenější obrany soupeře.

Druhý poločas začal jako ten první. Dukla byla aktivnější a připravila si první šanci, když v 51.minutě Hrubý musel vytáhnout efektní zákrok proti jedovaté střele Bergera. Na druhé straně pak první vážnější jablonecká akce znamenala další navýšení vedení. Jablonci se totiž vyplatil pressing rozehrávky soupeře, ve finále Doležal elegantně přiťukl na šestnáctce Rossimu, jehož lahůdkový obstřel placírkou skončil u tyče – 5:0.

Po hodině hry Jablonec sundal nohu z plynu a nechal tak Pražany vydechnout. Ti toho využili k několika nadějným útočným pokusům, které však ke snížení skóre nevedly a tak se prosadili opět domácí. Po nenápadné akci posunul míč Novákovi do strany Kopic a jablonecký obránce levačkou z úhlu propálil Radu pošesté – 6:0.

Sedmou branku měl po dalším rohu na noze Jun, ale ani z bezprostřední blízkosti nedokázal míč protlačit do sítě. Závěrečné minuty se odehrávaly za skandovaného potlesku tribun, který zaslouženě vyprovodil domácí borce do kabin po nejlepším výkonu podzimu okořeněném nádhernými brankami!


Author Jiří Šálek
Sdílet článek