Article image

Jablonec má možnost ukončit domácí nezdary proti Dukle

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Páteční ligová předehrávka proti sobě svede soupeře, kterým se v domácím prostředí ve vzájemných soubojích moc nedaří. Tuto bilanci ale bude chtít dnes večer domácí FK BAUMIT Jablonec zlomit.

Jablonečtí fotbalisté se s Duklou utkali zatím šestkrát. Překvapivé je, že Jablonec stále čeká na domácí výhru. Naopak Pražané si připsali ve vzájemných zápasech tři výhry, dvě utkání skončila remízou a jednou Jablonec vyhrál.

Byť se zatím hrálo mezi Duklou a Jablonec jen šest ligových zápasů, padlo v nich 23 branek. To znamená v každém utkání bezmála čtyři góly. Tuto statistiku nepříjemně navyšují porážky 1:5 a 1:4, přičemž ta druhá byla v minulé sezoně na Střelnici. Zatím jedinou výhru proti Dukle si Jablonec připsal hned v prvním ligovém střetnutí v roce 2011. To Severočeši vyhráli na Dukle 3:1.

ČTĚTE TAKÉ:
Páteční předehrávku obstará na Střelnici souboj Jablonce s pražskou Duklou
Marek Kysela: Chceme Duklu v domácím prostředí porazit
Nová kolekce oblečení pro fanoušky se hrdě hlásí k Jablonci
Stáhněte si zápasový bulletin 10. kola SYNOT ligy

V aktuálním ligovém ročníku je však favoritem domácí FK BAUMIT Jablonec, který figuruje na třetím místě ligové tabulky s 17 body. Dukla je nyní jedenáctá s 12 body. Také aktuální forma hraje Jablonci do karet. Navíc BAUMIT válčí na dvou frontách, když kromě SYNOT ligy hraje ještě Pohár FAČR.

V minulém ligovém kole si Dukla spravila chuť po třech porážkách v řadě, kdy doma zdolala Jihlavu 4:1. Jablonec také naplno bodoval, když díky dvěma gólům Martina Pospíšila vyhrál v Hradci Králové.

Dukla v letošní sezoně vstřelila zatím devět branek, ale hned třetina z nich padla během úvodní čtvrthodiny. Další čtyři přesné trefy přišly v následující půlhodině. Dá se tedy říct, že Dukla je týmem prvních poločasů. Na straně Jablonce se již urodilo 14 gólů. Devět z nich padlo v druhém poločase, a to především díky demolici Příbrami, kdy Jablonec dal čtyři branky v závěrečných 15 minutách.

Utkání 10. kola SYNOT ligy startuje dnes na Střelnici v 20.15 hodin. Přijďte na Střelnici včas, zábavní program ve fanzoně začíná již v 19.15 hodin. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek