Article image

Páteční předehrávku obstará na Střelnici souboj Jablonce s pražskou Duklou

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
6:0
Synot liga, 10. kolo pá 3. 10. 2014, 20:15
Reportáž

Páteční večer bude v Jablonci netradičně patřit ligové kopané. Fotbalisté domácího BAUMITu přivítají v předehrávce desátého ligového kola na domácím pažitu fotbalisty Dukly Praha.

Jablonec bude v dalším z řady domácích zápasů chtít potvrdit roli favorita, Dukle patří prozatím jedenáctá příčka s dvanácti body. „Hrají velmi dobrý kombinační a útočný fotbal. V minulém kole vstřelili doma čtyři góly Jihlavě, takže k našemu pátečnímu souboji jistě dorazí dobře naladěni,“ odhaduje kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

Dukla se v letošním ročníku prozatím nese na vlně poměrně nevyrovnaných výkonů. Dokáže překvapivě vyhrát například na půdě Mladé Boleslavi, či porazit Spartu, aby následně podlehla doma Bohemians. „Jsme jak na houpačce, náš omlazený tým prozatím předvádí nevyrovnané výkony,“ uznává kouč Dukly Luboš Kozel, který na jablonecké lavičce usedával v roce 2007.

V Dukle nezůstal přes léto kámen na kameni. Na řadu totiž přišla obměna kádru, který se tři roky držel v první polovině ligové tabulky. Mezi nové tváře patří francouzský útočník Beauguel, který je se čtyřmi góly současně nejlepším střelcem týmu. Dále tým posílili bosenský středopolař Čajič, chorvatský obránce Kluk, slovenský brankář Chudý či jeho krajan do zálohy Považanec. Na hostování ještě fotbalisté z Dejvic získali stopera Poloma ze Sparty, útočníka Krmenčíka z Plzně a beka Karavajeva z CSKA Moskva. Na Julisce se naopak v létě rozloučili s útočníkem Zbyňkem Pospěchem, který odešel do německé Chotěbuze, Španěl Romena zase zamířil k nám do Jablonce. V klubu už nepůsobí ani Božič, Marek či Milan Černý. Dukla i přes nemalé změny v kádru ale nehodlá vyklízet přední pozice. „Naším cílem nadále zůstává horní polovina tabulky, nejlépe okolo třetího až šestého místa,“ vyřkl předsezonní cíle sportovní ředitel Dukly Bittengel.

{video}

Jablonečtí si v posledním kole přivezli důležité tři body za vítězství 2:0 v Hradci Králové, které jim nadále zaručují třetí místo v tabulce. Lodivod Pražanů Luboš Kozel uznale přikyvuje. „Jablonec je o mnoho silnější než loni. Obměna jejich kádru byla veliká, přišli zkušení hráči, tím složením jsou předurčeni hrát nahoře,“ míní kouč Dukly. 

Jabloneckého kormidelníka Jaroslava Šilhavého prozatím těší jak postavení v tabulce, tak i vyváženost předváděných výkonů. „Výsledky jsou z našeho pohledu zatím poměrně vyrovnané. At už jsme prohráli na Spartě či s Plzní, všude byl vidět nějaký náš herní styl. Výkyvy máme minimální a naše výkony i souhra jdou pomalu nahoru. Tím ale nechci říct, že vše je už v pohodě. Jsem rád, že se držíme nahoře, kde jsme chtěli být, ale musíme to potvrdit v dalších zápasech,“ říká před páteční předehrávkou jablonecký kouč.

„Doma ale nechceme ztrácet body a chceme vyhrát. Je dobré, že si šance vytváříme, ale jejich realizace se musí zlepšit. Každý zápas nebudeme mít deset šancí, musíme prostě s příležitostmi nakládat efektivněji,“ připomíná Šilhavý poslední domácí zápas s Budějovicemi, v kterém se jabloneckým i přes převahu skórovat nepodařilo.   

S touhou bodovat teď přijede tým trenéra Luboše Kozla. „Čeká nás těžké utkání. Poctivým výkonem ale lze uhrát dobrý výsledek. Cestu nám ukázaly třeba České Budějovice, které si odvezly ze Střelnice bod,“ dodal kouč Dukly. 

Utkání začíná v pátek 3. října od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Vlasjuk

Delegát: Tulinger


Author Jan Bendl
Sdílet článek