Article image

Pozápasové ohlasy: Nejlepší výkon v dresu Jablonce, těšilo dvougólového Pospíšila

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
0:2
Synot liga, 9. kolo so 27. 9. 2014, 15:00
Reportáž

V následujících pozápasových rozhovorech vám přinášíme ohlasy tří jabloneckých hráčů. Vítězné utkání v Hradci Králové hodnotí dvougólový střelec Martin Pospíšil, kapitán týmu Tomáš Hübschman a obránce Filip Novák.

Byl to asi můj nejlepší výkon v dresu Jablonce,

řekl po utkání střelec dvou gólů Martin Pospíšil, jehož vzorem je Tomáš Rosický

Zdá se, že jste podle výsledku zápas jednoznačně zvládli.

Tak ono to tak jednoznačné nebylo. Na začátku zápasu jsme domácí pustili do dvou šancí, ale postupně jsme přebírali iniciativu a byli lepší. Góly sice přišly až ve druhé půli, ale nevadí. Výhru bereme a je pro nás hodně důležitá.

Dá se říct, že jste dneska Hradec porazil sám.

Že jsem Hradec porazil sám? Ne, to určitě ne. První gól byl z poloviny Doliho (Doležala). Porazili jsme soupeře jako tým, usmíval se autor dvou branek.

Vstřelil jste dva góly. Byl to váš nejlepší zápas v jabloneckém dresu?

Asi by se to tak dalo nazvat. Dal jsem konečně góly a byly dva, takže z tohoto pohledu ano. Už v předcházejících zápasech jsem se dostával do šancí, ale neproměňoval jsem je, což mi bylo vyčítáno. 

Můžete popsat, jak vypadal váš první gól?

Doli (Doležal) tam dal přetažený perfektní centr. Křiknul jsem si, aby mi to dal na zadek. Pak stačilo nastavit nohu a placírkou to dát do prázdné brány.

Ten druhý se vám povedl.

Jsem rád, že se líbil. Navedl jsem si balon na střed a dal to k tyči. Konečně mi to tam padlo. Už v první půli jsem měl nalitý jasný gól, ale dal jsem to vedle.

Dal jste někdy v utkání dva góly?

Dal, ale to už je dlouho. Bylo to na začátku mé kariéry v zápase se Slováckem.

Ještě bych se vrátil k zápasu s Budějovicemi. Myslíte si, že vám nakonec nebudou ztracené body chybět?

Záleží na tom, jak se to vezme. Furt to bereme jako ztrátu. Faktem zůstává, že doma vyhrávat musíme a to, jestli budou scházet, se uvidí až nakonec. 

Příští pátek vás doma čeká těžký soupeř Dukla.

Jo, bude těžkej. Ale jak už jsem řekl. Doma musíme jednoznačně vyhrát. Pak přijde reprezentační pauza a chtěli bychom mít dost bodů na to, abychom se udrželi na předních příčkách tabulky. 

Chtěli jsme diktovat svoji hru a to se podařilo, tak hodnotil výkon svého týmu kapitán Tomáš Hübschman

Můžete prozradit, s čím jste šli do zápasu?

Jako do každého utkání, že musíme vyhrát. Chtěli jsme tady diktovat svoji hru a získat tři body. Po nepovedeném utkání s Budějovicemi, kdy jsme přes zhuštěnou obranu nedokázali dát góla, se to tady podařilo a jsme za to rádi. Už v první půli jsme měli dobré momenty dát branku, ale to se nám nepodařilo a dokázali jsme je dát až ve druhém poločase.

Zdálo se, jakoby jste po první půli přidali na aktivitě a ve druhém poločase se tempo hry zrychlilo.

Máte pravdu. Úvodní půle prvního poločasu od nás nebyla úplně dobrá. Do první šance se dostali domácí a naštěstí to dobře dopadlo. Ale postupně jsme se rozehrávali a myslím si, že jsme si potom vypracovali dost šancí. Měli jsme tam asi pět střel z dobrých příležitostí, ani jedna však neskončila v brance.

Jaký byl dnešní soupeř?

Hradec se nás snažil vysoko napadat už při rozehrávce a pokud jsme tuhle první vlnu napadání překonali, tak to pro nás bylo lepší. Dostávali jsme se tam kombinací a měli s tím starosti. Škoda jen, že jsme hlavně v první půli měli několik špatných přihrávek a to nás sráželo dolů. I já sám jsem tam měl asi dvě špatné rozehrávky. To by se stávat nemělo.

Nechtělo to někdy dlouhými balony naši hru zrychlit?

Já si myslím, že musíme rozlišit a sami poznat, co v jaké fázi utkání budeme hrát. Jsou momenty, kdy je potřeba dát dlouhej balon na útočníka a hru zrychlit a využít toho, že obrana soupeře ještě není zformovaná. V některých fázích je zase potřeba balon podržet, dopředu nespěchat a hrát v klidu do plné obrany.    

Domů si vezete tři body, takže spokojenost?

Ale jo. S vítězstvím jsem spokojený. Jen doufám, že se budeme stále zlepšovat.

Příští pátek vás čeká doma Dukla Praha.

Uvidíme, s čím přijedou. My se budeme snažit hrát to, co jsme hráli s Budějovicema. Tlačit se hodně dopředu, do šancí a ty přeměnit v góly. Doufám, že před dobrou návštěvou vyhrajeme a dáme víc gólů, protože zatím nám to tam doma moc nepadá. 

     

Dneska na nás Hradec neměl, tak viděl utkání levý obránce Filip Novák

Vyhráli jste, takže spokojenost?

Určitě. Myslím si, že jsme si dneska vítězství zasloužili a tři body bereme.

Vítězství se nerodilo lehce. Domácí měli hlavně v úvodu zápasu asi dvě dobré šance.

Máte pravdu. Něco tam měli, ale to jsme přečkali. Postupně se náš výkon lepšil, ale gól jsme přes několik šancí do konce první půle nedali.

Co vám o poločase řekl trenér?

Že máme hrát stejně jako v první půli. Dobrou kombinační hrou se dostávat do šancí a ty proměnit. Nakonec jsme to dokázali. Dali jsme dva góly a to nás uklidnilo.

Překvapil vás něčím soupeř?

Abych řekl pravdu, tak ničím. Do něčeho se dostali, ale my jsme to ustáli. Snažili jsme se hrát svoji hru a myslím, že na nás dnes domácí neměli.

V první a ve druhé půli jste se dostal do dvou dobrých šancí, gól jste však nedal.

Jo, máte pravdu. Na konci první půle jsem zahrával z dobré pozice trestňák, ten však Kouba (Koubek) vytěsnil na roh. Mohl to být gól, kdybych to tlačil ještě víc k tyči. Ve druhé půli jsem z dobré pozice střílel, domácí obrana střelu bohužel odvrátila. Škoda.


Author Jan Bendl
Sdílet článek