Article image

Pospíšil vystřílel Jablonci výhru v Hradci

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
0:2
Synot liga, 9. kolo so 27. 9. 2014, 15:00
Reportáž

Utkání 9.kola Synot ligy Hradec – Jablonec mělo jediného střelce a to jabloneckého Pospíšila, který se trefil hned dvakrát a favorit tak zvítězil v poměru 0:2.

Hradec se na favorizovaný Jablonec  dobře připravil, když vzorově bránil, byl důrazný a nevynechal jedinou příležitost na rychlý kontr. Poprvé se domácí prosadili v 6.minutě, kdy centr Malinského našel Shejbalovu hlavu, který naštěstí zamířil jen do náruče Hrubého. Daleko nebezpečnější pak byla situace o tři minuty později. Štípek utekl na straně Novákovi a jen o vlas minul povedenou střelou vzdálenější tyč!

Baumit v následujících minutách sice držel častěji míč na kopačkách, avšak ve finální fázi narážel na dobře připravený obranný blok soupeře a tak se hrálo bez šancí. Až ve 24.minutě Kopic připravil přihrávkou pod sebe ideální střeleckou pozici na šestnáctce pro Pospíšila, který však technickou střelou zamířil mimo.

Pět minut před poločasem vyvezl míč až od vlastního pokutového území Kopic, byl faulován na hranici pokutového území Hradce a Baumit tak získal zajímavou standardní situaci.  Novákovi se střela přes zeď povedla, ale domácí podržel kvalitním zákrokem brankař Koubek.

Na další zajímavý okamžik si tak prořídle hradecké ochozy musely počkat až do druhého poločasu. V 52.minutě Doležal přetáhl centr z pravé strany a na zadní tyči byl u míče nejdříve Pospíšil, který placírkou otevřel skóre utkání – 0:1.

Hned o minutu později málem zaskočil Štípek centrem mířícím do branky Hrubého, ale ten míč vytáhl na rohový kop. V 64.minutě po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Križko, ale branku netrefil.  A tak udeřilo na druhé straně. Z protiútoku si navedl míč na střed Pospíšil a trefil se nádherně k tyči – 0:2.

Hradec pak hru otevřel a snažil se o vstřelení kontaktní branky, čímž však otvíral více prostoru pro jablonecké protiútoky. Po jednom z nich byl ve velké šanci Novák, ale jeho střela zblízka byla sražena. V 89.minutě Jun krásně přihrál Moulisovi, který pohotově zakončil a domácí brankař Koubek se musel vyznamenat a protože to byla poslední nebezpečná akce zápasu, odjíždí Jablonec z Hradce spokojen s dvoubrankovou výhrou.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek